Με τη συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας


Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, αποδεικνύοντας το ρόλο του ως κύριο παράγοντα της κοινωνικής συνοχής και της εξωστρέφειας, συμβάλλει εμπράκτως στην αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού που βιώνουν άτομα, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Το Ε.Α.Π, από την έναρξη λειτουργίας του, έχει ως κύριο στόχο και σκοπό το δικαίωμα πρόσβασης σε προγράμματα σπουδών ανώτατης εκπαίδευσης σε πολίτες της χώρας, οι οποίοι για οποιονδήποτε λόγο δεν είχαν τη δυνατότητα να σπουδάσουν σε συμβατικό πανεπιστήμιο ή μεταγενέστερα δεν είχαν την επιλογή για τη συνέχιση των σπουδών τους.

Για το σκοπό αυτό διεξήγαγε κλήρωση στις 20 Σεπτεμβρίου 2023 για τη χορήγηση υποτροφιών σε νέους και εν ενεργεία φοιτητές/τριες στα Προπτυχιακά και Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών του για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, με τη Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας στο πλαίσιο του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας τους.

Η διεξαγωγή της κλήρωσης έλαβε χώρα στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, υπό την παρουσία του Γενικού Γραμματέα, κ. Πρόδρομου Πύρρου, της Γενικής Γραμματέα Δημογραφικής και Στεγαστικής Πολιτικής κας Μαρίνας Στέφου, του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του Ε.Α.Π. Καθηγητή κ. Ιωάννη Καλαβρουζιώτη και στελεχών του Υπουργείου και του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Τέλος, στην κλήρωση συμμετείχε και ωφελούμενη του προγράμματος, επιβεβαιώνοντας με το παράδειγμά της, τη μεγάλη βαρύτητα της συγκεκριμένης δράσης για τα άτομα ευάλωτων ομάδων.

ΠΗΓΗ