Ανακοινώθηκαν σήμερα οι βάσεις των σχολών για τις Πανελλαδικές-Πανελλήνιες εξετάσεις του 2023


Σήμερα το πρωί το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τις φετινές βάσεις των Πανελλαδικών-Πανελλήνιων εξετάσεων, βάζοντας τέλος στην αναμονή των υποψηφίων.

Την εικόνα των προτιμήσεων σκιαγραφούν τα στατιστικά του υπουργείου, δείχνοντας σταθερή προτεραιότητα ενδιαφέροντος σε σχολές Ιατρικής, Νομικής, Παιδαγωγικών, Φιλολογίας αλλά και Ψυχολογίας.

Δείτε ΕΔΩ τις βάσεις

Προτιμήσεις υποψήφιων ΓΕΛ

Πιο συγκεκριμένα οι υποψήφιοι φαίνεται και φέτος να «ψήφισαν» υπέρ κλασικών σχολών στα ΓΕΛ.

Ανάμεσα στις κορυφαίες επιλογές, δεν ήταν άλλες σχολές, φυσικά, από την Ιατρική, τη Νομική και την Ψυχολογία, σχολές που ανέκαθεν προσέλκυαν το ενδιαφέρον των μαθητών.

Υψηλή προτεραιότητα παρατηρήθηκε και στις σχολές Εμπορικού Ναυτικού, στις ξενόγλωσσες σχολές και ιδιαίτερα στα τμήματα Παιδαγωγικής, αλλά και Προσχολικής Εκπαίδευσης, καθώς επίσης και στις σχολές της Αστυνομίας.

Ακόμα, μεγάλο ενδιαφέρον υπήρξε για τη σχολή Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας.

Όπως είναι φυσικό, η συντριπτική πλειονότητα των μαθητών επέδειξε μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τα κεντρικά ιδρύματα, πιο συγκεκριμένα το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών αλλά και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Δείτε ΕΔΩ τα ποσοστά προτιμήσεων ΓΕΛ

Προτιμήσεις υποψήφιων ΕΠΑΛ

Οι υποψήφιοι από τα ΕΠΑΛ έδειξαν μεγαλύτερη προτίμηση στις σχολές Εμπορικού Ναυτικού, ιδιαίτερα στο τμήμα των Πλοιάρχων.

Στη συνέχεια ακολούθησαν η σχολή Αστυφυλάκων και η Ιατρική.

Μεγάλο ενδιαφέρον εντοπίστηκε και στις σχολές Θεάτρου και Θεατρικών Σπουδών, αλλά και στις σχολές Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Δείτε ΕΔΩ τα ποσοστά προτιμήσεων ΕΠΑΛ

ΠΗΓΗ