Φοιτητές: Η πολιτική όσων κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα, που λογαριάζει τις ζωές μας σαν κόστος δεν θα σταματήσει αν δεν την σταματήσουμε.


Μνημείο για τους νεκρούς συμφοιτητές τους στην τραγωδία των Τεμπών δημιουργούν οι φοιτητές της Θεσσαλονίκης και τονίζουν:

Μέσα από τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις που ακολούθησαν με τη συγκλονιστική μας παρουσία καταφέραμε να γίνουμε η φωνή των νεκρών και κάναμε ξεκάθαρο πως το δεν πρόκειται να τους ξεχάσουμε, αλλά και πως δεν θα επιτρέψουμε να συγκαλυφθεί το έγκλημα.

Οι Φ.Σ Μαθηματικού, Φυσικού, Χημικού, Βιολογικού, Γεωλογικού, Ηλεκτρολόγων-Μηχανολόγων Μηχανικών, Χωροταξίας, Χημικών Μηχανικών , Αρχιτεκτονικής, Γεωπονίας, Δασολογίας, Ιατρικής, Φαρμακευτικής, ΠΤΔΕ, ΜΜΕ και ΣΟΦΕΘ, καλούν όλους στα εγκαίνια του μνημείου των Φοιτητικών Συλλόγων για τους νεκρούς συμφοιτητές μας για τα Τέμπη την Παρασκευή 5/5 στις 12:00 στα γρασίδια της Φιλοσοφικής

Η ανακοίνωση των φοιτητικών συλλόγων

Το έγκλημα στα Τέμπη που συνέβη περίπου δύο μήνες μας συγκλόνισε όλους και μας γέμισε οργή. Ωστόσο, μέσα από τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις που ακολούθησαν με τη συγκλονιστική μας παρουσία καταφέραμε να γίνουμε η φωνή των νεκρών και κάναμε ξεκάθαρο πως το δεν πρόκειται να τους ξεχάσουμε, αλλά και πως δεν θα επιτρέψουμε να συγκαλυφθεί το έγκλημα. Και τα καταφέραμε! Στείλαμε ηχηρό μήνυμα πως οι φοιτητές δεν θα αποδεχτούμε την υπάρχουσα κατάσταση. Αποδείχθηκε πως η πολιτική όσων κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα, που λογαριάζει τις ζωές μας σαν κόστος δεν θα σταματήσει αν δεν την σταματήσουμε. Ακριβώς γιατί τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων μπαίνουν για αυτούς σταθερά πάνω από την αξία της ανθρώπινης ζωής.

Καθημερινά βέβαια, οι φοιτητές ερχόμαστε αντιμέτωποι με αυτήν την πολιτική και στις σχολές μας. Τα άλλα Τέμπη τα βλέπουμε να εμφανίζονται καθημερινά μπροστά μας. Μόνο τη φετινή χρόνια είδαμε στο ΑΠΘ να πέφτει συμφοιτητής από τον τρίτο όροφο της Νομικής λόγω συνωστισμού στην αίθουσα, ταβάνια να πέφτουν στην Οδοντιατρική και την Κτηνιατρική, τζάμια να σπάνε στα εργαστήρια του Χημικού. Και σε όλα αυτά τα περιστατικά από τύχη δεν είχαμε τα χειρότερα.

Απέναντι σε όλα αυτά λοιπόν, εμείς ξέρουμε πολύ καλά πως έχουμε τη δύναμη στα χέρια μας! Με εμπιστοσύνη στη δύναμη του συλλογικού αγώνα και της οργανωμένης διεκδίκησης μέσα από τους φοιτητικούς μας συλλόγους μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Γιατί άλλωστε στο δρόμο του αγώνα κερδίζει η ζωή!

Σας καλούμε όλους στα εγκαίνια του μνημείου των Φοιτητικών Συλλόγων για τους νεκρούς συμφοιτητές μας για τα Τέμπη την Παρασκευή 5/5 στις 12:00 στα γρασίδια της Φιλοσοφικής.

Μνημείο των ΦΣ για τους νεκρούς στις ράγες των Τεμπών

ΠΗΓΗ