Κατά των ενιαίων ψηφοδελτίων στις φοιτητικές εκλογές τάσσονται οι φοιτητικοί σύλλογοι


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα, στο κτίριο διοίκησης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με τους φοιτητές να απαιτούν να μην γίνουν ηλεκτρονικές εκλογές, όπως αυτές έχουν προγραμματιστεί.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι διαμαρτύρονται με αφορμή την ανακοίνωσης της Πρυτανείας και του κ. Παπαϊωαννου σχετικά με την προκήρυξη ηλεκτρονικών εκλογών με ενιαία ψηφοδέλτια για την ακύρωση των περσινών φοιτητικών εκλογών. 

Οι φοιτητές στην συνέχεια ανέβηκαν στο γραφείο του πρύτανη του ΑΠΘ, και ζήτησαν συνάντηση μαζί του, κάτι το οποίο δεν έγινε.

«Την προηγούμενη εβδομάδα, και καθόλου τυχαία, ο πρύτανης του ΑΠΘ ανακοίνωσε ότι θα γίνουν ηλεκτρονικές εκλογές στις 21 Φλεβάρη, με ενιαία ψηφοδέλτια, κάτι το οποίο συμβαίνει για πρώτη φορά στα ελληνικά πανεπιστήμια. Ουσιαστικά θέλουν να ακυρώσουν τις κανονικές εκλογές, που γίνονται δια ζώσης, και για να μην αναγνωρίσουν τους εκπροσώπους των φοιτητικών συλλόγων.

Θέλουν να στερήσουν τον λόγο από τους φοιτητές ώστε να μην μπορούν να συμμετέχουν με ζωντανές διαδικασίες στις συνεδριάσεις των οργάνων διοίκησης, και άρα θα συζητάνε οι καθηγητές για εμάς, χωρίς εμάς. Εμείς λέμε ξεκάθαρα πως αυτές οι εκλογές δεν θα γίνουν, όπως δεν έγιναν και σε πανεπιστήμια της Αθήνας καθώς δεν συμμετείχαν οι φοιτητές. Το ίδιο θα γίνει και εδώ», ανέφερε σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο Θανάσης Παπαστογιαννούδης, φοιτητής ψυχολογίας.

ΠΗΓΗ