Για ποιους λόγους για πρώτη φορά στα χρονικά θα υπάρξει τεράστια συμμετοχή από τους 25άρηδες στον Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που θα γίνει τον Μάρτιο


Σε γεγονός της 20ετίας εξελίσσεται ο Γραπτός Πανελλήνιος Διαγωνισμός του ΑΣΕΠ που θα γίνει το Μάρτιο καθώς αναμένεται η συμμετοχή σε αυτόν να είναι γιγάντια και μάλιστα για πρώτη φορά θα υπάρξει μαζική συμμετοχή των 25αρηδων!

Ο Διαγωνισμός ΑΣΕΠ εντυπώνεται ως ένα "αναγκαίο τυπικό προσόν" για την εύρεση εργασίας

Ο πρώτος λόγος είναι πως ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός εντυπώνεται σε όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα στους νέους σαν κάτι που πρέπει να κάνουν ακόμα και αν δεν υπάρχει άμεση ανάγκη για δουλειά. 

Θα συμμετάσχουν για να κατοχυρώσουν την δυνατότητα να μπορούν να διορισθούν για τα επόμενα χρόνια μπαίνοντας στην δεξαμενή με τους επιτυχόντες!

Ακόμα και αν δεν ενδιαφέρονται άμεσα για μία μόνιμη Θέση ο διαγωνισμός και το να πετύχουν σε αυτόν θα είναι σαν ένα «έξτρα αναγκαίο και τυπικό προσόν» όπως π.χ. ένα Μεταπτυχιακό, σαν κατοχύρωση μίας εναλλακτικής για το μέλλον
 
«Ένα 35% των συμμετεχόντων στην προετοιμασία που πραγματοποιούμε είναι ηλικίας από 23 έως 30. Πρώτη φορά βλέπουμε να ενδιαφέρονται τόσο μικρές ηλικίες για ενταχθούν στο δημόσιο» αναφέρει ο Νίκο Μελισσαρόπουλος από τον εκπαιδευτικό οργανισμό GoLearn ο οποίος προετοιμάζει και μοριοδοτεί πάνω από 40.000 ενήλικες κάθε χρόνο που ενδιαφέρονται να διορισθούν – προσληφθούν στο Δημόσιο!

Γιατί προβλέπεται μαζική συμμετοχή νέων απόφοιτων Πανεπιστημίων στον Διαγωνισμό;

Η μαζική συμμετοχή των 25αρηδων θα ισχύσει και για τον λόγο του ότι δεν «βαραίνει» για την διεκδίκηση μίας μόνιμης θέσης μέσω του Διαγωνισμού η προϋπηρεσία στο αντικείμενο της θέσης.

Στην πραγματικότητα με όσα έχουν δημοσιευτεί έως τώρα και με βάση το ΦΕΚ που βγήκε πριν λίγους μήνες η προϋπηρεσία αποδίδει ελάχιστα μόρια (ένα για κάθε έτος, μέχρι πέντε χρόνια) και μάλιστα δεν είναι αναγκαία η συνάφεια με τη θέση.

Στο δια ταύτα αν ο εξεταζόμενος απαντήσει σωστά σε λίγες ερωτήσεις ακόμα σε ένα από τα 4 τεστ μπορεί να καλύψει το κενό της προϋπηρεσίας.

Πώς επιλέγουν να προετοιμαστούν οι υποψήφιοι;

Η πρώτη σε επιλογή - ζήτηση προετοιμασία στην Ελλάδα πραγματοποιείται από τον εκπαιδευτικό οργανισμό GoLearn εξ αποστάσεως και ασύγχρονα και έχει διάρκεια έως τον Διαγωνισμό

Εκατοντάδες υποψήφιοι έως τώρα εντάσσονται κάθε μήνα στα τμήματα καθώς το χαμηλό κόστος σε συνδυασμό με την υψηλή ποιότητα του εκπαιδευτικού προγράμματος αλλά και την ευελιξία που προσφέρει η εξ αποστάσεως μέθοδο φέρνει την προετοιμασία του οργανισμού στην πρώτη θέση

Με την επιμέλεια και το κύρος του ομότιμου καθηγητή του Παν.Πατρών, Χρήστου Παναγιωτακόπουλου

Καταιγιστικές είναι οι  εξελίξεις που αφορούν τον Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που πρακτικά θα αφορά όλα τα πτυχία Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. τα οποία και θα μπορούν να συμμετάσχουν στο γεγονός της 20ετίας που αφορά τους μόνιμους διορισμούς στο δημόσιο.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με την επιμέλεια και το κύρος του ομότιμου καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστου Παναγιωτακόπουλου!

Τμήματα ξεκινούν κάθε Δευτέρα και μάλιστα με το χαμηλότερο κόστος της αγοράς για αιτήσεις που θα γίνουν αυτές τις ημέρες.

Κάντε εκδήλωση ενδιαφέροντος εδώ και κατοχυρώστε την έκπτωση 50% η οποία ισχύει για λίγες ημέρες ακόμα

Και οι εκπαιδευτικοί διεκδικούν διορισμό

Εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων από οποιοδήποτε πανεπιστημιακό τμήμα θα μπορούν να συμμετάσχουν στον γραπτό Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ είτε είναι αδιόριστοι, είτε είναι αναπληρωτές είτε είναι διορισμένοι!

Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να έχουν ακόμα μία ευκαιρία για να διεκδικήσουν μόνιμο διορισμό σε μία διοικητική θέση σε κάποιον δήμο, περιφέρεια, υπουργείο ή φορέα σε όλη την Ελλάδα!

Μην ξεχνάμε πως η πλειοψηφία των σχολών είναι εν δυνάμει καθηγητικές!

Μόνο Δύο μόνο Τεστ στις εξετάσεις - Δεν θα υπάρχει εξέταση ειδικότητας

Τις προηγούμενες ημέρες αποκαλύψαμε πως ο προσανατολισμός είναι να μην πραγματοποιηθεί ξεχωριστή εξέταση για κάθε ειδικότητα αλλά οι εξετάσεις να είναι κοινές για όλους τους συμμετέχοντες.

Όλοι οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στις ίδιες ενότητες εξετάσεων με δύο διαφορετικά τεστ. Το πρώτο θα είναι ένα τεστ γενικών γνώσεων και το δεύτερο ένα τεστ δεξιοτήτων (αποτελεσματικότητα στην εργασία, γλωσσικός συλλογισμός, αριθμητικός συλλογισμός.

Δείτε εδώ αναλυτικά τις ενότητες που θα εξεταστείτε, τις ημερομηνίες αιτήσεων και το κορυφαίο πρόγραμμα προετοιμασίας

Πηγή: AlfaVita