Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στελέχη της Κρατικής Πετρελαϊκής Εταιρείας της Μαλαισίας PETRONAS


Συνάντηση με στελέχη της Κρατικής Πετρελαϊκής Εταιρείας της Μαλαισίας PETRONAS είχε ο Πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022.

Μετά από συντονισμένες δράσεις, ο κ. Παπαϊωάννου υποδέχθηκε στο Αριστοτέλειο την αντιπροσωπεία της PETRONAS, μιας εταιρείας με παρουσία σε περισσότερες από πενήντα χώρες του κόσμου, και ξενάγησε τα μέλη της σε ερευνητικές δομές του Πανεπιστημίου. 

petrelaiki_apth

Στη συνάντηση την αντιπροσωπεία της PETRONAS συνόδευσε ο Δρ Μ. Παπαχρήστος της DORF KETAL και συμμετείχαν, από την πλευρά του ΑΠΘ, ο Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής, Καθηγητής Κύρος Υάκινθος, ο Πρόεδρος του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, Καθηγητής Αθανάσιος Μιχαηλίδης, και η Πρόεδρος του Τμήματος Χημικών Μηχανικών, Καθηγήτρια Αγγελική Λεμονίδου.

petrelaiki_apth

Συντονίζοντας τις εργασίες της συνάντησης, ο Πρύτανης του ΑΠΘ παρουσίασε το πλούσιο ακαδημαϊκό και ερευνητικό έργο του Αριστοτελείου, ενώ ο Κοσμήτορας τις δράσεις της Πολυτεχνικής Σχολής και οι δύο Πρόεδροι των αντίστοιχων Τμημάτων. 

«Είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε την εξαιρετικά σημαντική ερευνητική δραστηριότητα του Πανεπιστημίου μας, με έμφαση στους τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπως η καθαρή ενέργεια, ενώ συζητήσαμε τις δυνατότητες ερευνητικής συνεργασίας. Εργαζόμαστε συστηματικά, ώστε η γνώση, η έρευνα και η καινοτομία που αναπτύσσονται στο Πανεπιστήμιό μας να μη μένουν στο αποστειρωμένο περιβάλλον των εργαστηρίων του, αλλά να φθάνουν στην κοινωνία, την οικονομία και το παραγωγικό σύστημα, προσφέροντας νέες προοπτικές και δυνατότητες στα μέλη της Πανεπιστημιακής μας Κοινότητας, καθώς και προϊόντα και υπηρεσίες προς όφελος των πολιτών. Συνεχίζουμε δυναμικά στον δρόμο της εξωστρέφειας και της καινοτομίας», επισήμανε ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, μετά τις εργασίες της συνάντησης.

Πηγή: AlfaVita