Οι βαθμολογικές επιδόσεις στα ειδικά μαθήματα ξεκαθαρίζουν το τοπίο στην κίνηση των βάσεων εισαγωγής και οδηγούν στο επόμενο βήμα που είναι η συμπλήρωση του Μηχανογραφικού


Με την ανακοίνωση των βαθμολογιών και στα ειδικά μαθήματα και τις πρακτικές δοκιμασίες ανοίγει ο δρόμος τις επόμενες μέρες για την πρόσβαση στην πλατφόρμα συμπλήρωσης του μηχανογραφικού δελτίου.

Οι υποψήφιοι αναμένουν και τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής ανά πανεπιστημιακό τμήμα, οι οποίες, όπως όλα δείχνουν, δεν θα έχουν μεγάλες μεταβολές σε σχέση με πέρσι, για να μπορέσουν να έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα.

Στα ειδικά μαθήματα, οι επιδόσεις των υποψηφίων, στα περισσότερα μαθήματα δεν παρουσίασαν τέτοιες αποκλίσεις σε σχέση με πέρσι   που να μπορούν να επηρεάσουν την πτωτική σε γενικές γραμμές πορεία των βάσεων.

Στην περίπτωση του Ελεύθερου και Γραμμικού Σχεδίου, οι αριστούχοι ήταν μόλις πέντε περισσότεροι στο Ελεύθερο Σχέδιο, ενώ στο Γραμμικό  ήταν λιγότεροι κατά 90 περίπου. Το αποτέλεσμα αυτό πριμοδοτεί τις προβλέψεις που δείχνουν τις υψηλόβαθμες σχολές να έχουν συνολική πτώση. Και αυτή την πορεία αναμένεται να ακολουθήσουν, τουλάχιστον, οι Αρχιτεκτονικές Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Στα Αγγλικά, που είναι η δημοφιλέστερη επιλογή ξένης γλώσσας ως ειδικού μαθήματος, οι αριστούχοι είναι ελαφρώς αυξημένοι αριθμητικά από πέρσι, γεγονός που ίσως συγκρατήσει λίγο την πτώση που αναμένεται στην Αγγλική Φιλολογία, η οποία αποτελεί μία από τις πιο υψηλόβαθμες σχολές τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης πτωτική πορεία θα έχει και η Γερμανική Φιλολογία αφού η μείωση των αριστούχων στα Γερμανικά έρχεται να ενισχύσει τη γενική πτώση

Υπενθυμίζεται ότι φέτος, όπως έχει διαβεβαιώσει και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η ανακοίνωση των βάσεων αναμένεται πριν τις 1 5 Αυγούστου, ενώ η ολοκλήρωση της προθεσμίας για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου προβλέπεται να είναι μέχρι τις 20 Ιουλίου.

Πηγή: AlfaVita