Ανυποχώρητη παρά τις αντιδράσεις ακαδημαϊκών και φοιτητών


Απάντηση όλο… νόημα μέσω twitter έδωσε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, για την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στο ΑΠΘ, με την ισχυρή παρουσία των ΜΑΤ στον campus.

«Προχωρούν οι εργασίες στο ΑΠΘ. Εκεί όπου υπήρχε κατάληψη για 34 χρόνια πλέον χτίζεται βιβλιοθήκη χάρη στη σθεναρή στάση Πανεπιστημίου και Αρχών. Αφήνουμε πίσω το χτες και προχωρούμε δυναμικά μπροστά στο αύριο που αξίζουν τα Πανεπιστήμιά μας!» σημειώνει η Νίκη Κεραμέως. 

Την κατάσταση έχουν πυροδοτήσει οι ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας που εμφανίζονται ξανά και ξανά στους χώρους του ΑΠΘ ώστε να διασφαλίσουν το έργο της κατασκευής της βιβλιοθήκης στο «Στέκι στο Βιολογικό», όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση και δια στόματος του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου.

Χθες μάλιστα μέλη του Ενιαίου Συλλόγου Διδακτικού και Ερευνητικού προσωπικού (ΕΣΔΕΠ) του ΑΠΘ ζητούσαν με κινητοποίησή τους την αποχώρηση των ΜΑΤ από τον χώρο του Πανεπιστημίου κάνοντας λόγο για πρωτόγνωρες εικόνες σε συνομιλία που είχαν με τον επικεφαλής της ΕΛΑΣ. Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι έχουν «σηκώσει» το ζήτημα με κινητοποιήσεις τους ενάντια στην παρουσία των ΜΑΤ και την Πανεπιστημιακή Αστυνομία.

Πηγή: www.alfavita.gr