Πανεπιστήμιο Πατρών: Το πρώτο Πιστοποιητικό στον Αυτισμό για εκπαιδευτικούς

Πλέον οι εκπαιδευτικοί μπορούν να λάβουν Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης αποκλειστικά στον Αυτισμό που τους μοριοδοτεί

Κείμενο: Ναταλία ΠετρίτηΤο Πανεπιστήμιο Πατρών για πρώτη φορά στην Ελλάδα ξεκινάει την πρώτη Πανεπιστημιακή Εξειδίκευση πάνω στον Αυτισμό παρέχοντας ετήσιο Πιστοποιητικό επιμόρφωσης στους εκπαιδευτικούς που θα ολοκληρώσουν το 9μηνο μοριοδοτούμενο πρόγραμμα επιμόρφωσης που μοριοδοτεί για Διορισμούς και Προσλήψεις Εκπαιδευτικών με βάση και τη νέα νομοθεσία όπως αποτυπώνεται στις προκηρύξεις πρόσληψης εκπαιδευτικών που ανακοινώθηκαν την Μεγάλη Εβδομάδα.

Δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί ενδιαφέρονται άμεσα να λάβουν Πιστοποιητικό επιμόρφωσης πάνω στον Αυτισμό με την σφραγίδα του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η επιμόρφωση πραγματοποιείται εξ ολοκλήρου εξ αποστάσεως και ασύγχρονα χωρίς καθόλου εργασίες.

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ


Σκοπός του προγράμματος είναι η ολοκληρωμένη εκπαίδευση των συμμετεχόντων/ουσών στον αυτισμό προκειμένου να αποκτήσουν γνώση για τον αυτισμό και τις δεξιότητες να εκπαιδεύουν άτομα με αυτισμό. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται σημαντική αύξηση της συχνότητας της διαταραχής αυτιστικού φάσματος (ΔΑΦ). Σε πρόσφατη μάλιστα εκτίμηση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών των Ηνωμένων Πολιτειών (CDC) αναφέρει ότι 1 στα 54 παιδιά –1.9% του πληθυσμού εμφανίζει αυτισμό.

Οι ανάγκες για αποτελεσματική υποστήριξη παιδιών και ενηλίκων με αυτισμό, όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, αυξάνονται συνεχώς, καθιστώντας απαραίτητη την εξειδίκευση του εμπλεκόμενου προσωπικού.

ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

  • 2 Μόρια στο σύστημα διορισμών - προσλήψεων εκπαιδευτικών (ΑΣΕΠ – αναπληρωτές, αδιόριστοι υποψήφιοι)
  • 10 μόρια για διορισμούς εκπαιδευτικών ΤΕ και ΔΕ
  • 1 μόριο για τα στελέχη εκπαίδευσης σύμφωνα με το νόμο Κεραμέως που είναι σε διαβούλευση

Δίδακτρα - Τεράστια Έκπτωση ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ ΜΑΪΟΥ

Μεγάλη έκπτωση: 185 ευρώ (ΟΛΑ ΔΟΣΕΙΣ)
Κανονικό Κόστος 350 ευρώ

Πηγή: www.alfavita.gr