Ο κοσμήτορας κ.Σισιλιάνος αποφάσισε την έναρξη της διαδικασίας διερεύνησης των καταγγελλομένων και καλεί κάθε πρόσωπο που θίγεται ή έχει ιδία γνώση των γεγονότων να καταθέσει στοιχεία επικοινωνώντας με την Γραμματεία της Νομικής Σχολής


Σε παράλληλη έρευνα για τον καθηγητή της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ που κατηγορείται από φοιτητές για σεξουαλική παρενόχληση φοιτητών, προχωρά ο κοσμήτορας της Νομικής  κ.  Λίνος-Αλέξανδρος Σισιλιάνος.

 Ηδη, μετά από τις καταγγελίες των φοιτητών, στο ζήτημα έχει παρέμβει ο εισαγγελέας, που διέταξε προκαταρκτική εξέταση με στόχο να διαπιστωθεί η βασιμότητα της καταγγελίας και ακολούθως να διακριβωθεί αν προκύπτει η διάπραξη αδικημάτων, όπως αυτά της παράνομης βίας αλλά και αδικήματα κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Υπενθυμίζεται ότι στο ψήφισμα του Συλλόγου Φοιτητών που τίθεται υπό εισαγγελική έρευνα αναφέρεται πως τα περιστατικά με πρωταγωνιστή τον καταγγελόμενο επιτηρητή αρχικά και εν συνεχεία καθηγητή, είναι πολλά, το σοβαρότερο εκ των οποίων φέρεται να έλαβε χώρα σε περίοδο εξεταστικής, προ κορονοϊού.

Για το πολύ σοβαρό αυτό ζήτημα, συνεδρίασε η Κοσμητεία της Νομικής, η οποία πέρα από την καταδίκη του περιστατικού,  αποφάσισε να ερευνήσει παράλληλα με τον εισαγγελέα την υπόθεση. Ο κ.Σισιλιάνος αποφάσισε την έναρξη της διαδικασίας διερεύνησης των καταγγελλομένων και καλεί κάθε πρόσωπο που θίγεται ή έχει ιδία γνώση των σχετικών γεγονότων να καταθέσει τα εν λόγω στοιχεία, προφορικά ή γραπτά, επικοινωνώντας για το σκοπό αυτό, το ταχύτερο δυνατό, με την Γραμματεία της Νομικής Σχολής.

Η ανακοίνωση της Κοσμητείας της Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ

Στις 5 Απριλίου 2022 το Δ.Σ. του Φοιτητικού Συλλόγου της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ κατέθεσε ψήφισμα με αρ. πρωτ. 33621, καταγγέλλοντας παρενόχληση φοιτητών από μέλος ΔΕΠ της Σχολής.

Ο Κοσμήτορας συγκάλεσε αυθημερόν συνεδρίαση της Κοσμητείας της Σχολής, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 6 Απριλίου 2022.

Η Κοσμητεία καταδικάζει ομόφωνα και απερίφραστα κάθε περιστατικό παρενόχλησης φοιτητών από οποιοδήποτε μέλος της Πανεπιστημιακής Κοινότητας και υπογραμμίζει τη μηδενική ανοχή της Σχολής απέναντι σε τέτοια γεγονότα.

Η Κοσμητεία αποφασίζει να κινηθεί στην κατεύθυνση της πλήρους και άμεσης διαλεύκανσης οποιασδήποτε καταγγελίας για παρενόχληση, στα πλαίσια του αυτονόητου σεβασμού του τεκμηρίου αθωότητας και όλων των δικαιωμάτων των εμπλεκομένων προσώπων.

Στη βάση των θεμελιωδών αυτών δικαιωμάτων που απορρέουν από το Κράτος Δικαίου και καθορίζονται από την οικεία νομοθεσία, ο Κοσμήτορας προχωράει άμεσα στην έναρξη της διαδικασίας διερεύνησης των καταγγελλομένων και καλεί κάθε πρόσωπο που θίγεται ή έχει ιδία γνώση των σχετικών γεγονότων να καταθέσει τα εν λόγω στοιχεία, προφορικά ή γραπτά, επικοινωνώντας για το σκοπό αυτό, το ταχύτερο δυνατό, με την Γραμματεία της Νομικής Σχολής [Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., 2103688661]

Ο ΚΟΣΜΗΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ”

Πηγή: www.alfavita.gr