Μπαράζ αντιδράσεων από καθηγητές και εργαζόμενους στα ΑΕΙ για τις καταργήσεις τμημάτων που ζητά το ΥΠΑΙΘ στο πλαίσιο της συρρίκνωσης της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης


Την αντίθεσή του με την κατάργηση του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης εκφράζει ο σύλλογος Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού και Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου Αθήνας «Κωνσταντίνος Κατσίμπας». 

Μετά από συνεδρίαση που πραγματοποίησε, ο σύλλογος ΕΔΙΠ & ΕΕΠ του ΓΠΑ εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία αποφάσισε να εκφράσει την πλήρη αντίθεσή του απέναντι στο αίτημα του υπουργείου Παιδείας για κατάργηση του τμήματος και την έντονη διαμαρτυρία του σε μία τέτοια εξέλιξη. 

«Ο Σύλλογος ΕΔΙΠ του ΓΠΑ στηρίζει απόλυτα την απόφαση της Συγκλήτου 590/28-1-2022, σχετικά με το στρατηγικό σχεδιασμό του Ιδρύματος, όπου η συνέχιση της λειτουργίας των εν ενεργεία τμημάτων του ΓΠΑ κρίνεται ως αδιαμφισβήτητη. Ο Σύλλογός μας καλεί όλα τα συλλογικά και θεσμικά όργανα του ΓΠΑ να λάβουν ανάλογες θέσεις» αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Αναβρασμός στο ΔΙΠΑΕ

Την ίδια στιγμή, σε αναβρασμό βρίσκονται από προχτές χιλιάδες φοιτητές και καθηγητές του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας, μετά από την απόφαση της διοικούσας του επιτροπής να εισηγηθεί συγχωνεύσεις και μεταφορά Τμημάτων του ιδρύματος από τη Θεσσαλονίκη στις Σέρρες, εξέλιξη που εφόσον συμβεί θα οδηγήσει σε αιφνίδια και αναγκαστική «μετακόμιση» περίπου 6.000 φοιτητές και τους καθηγητές τους!

Οι εμπλεκόμενοι δηλώνουν αιφνιδιασμένοι από την απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΔΙΠΑΕ και αναφέρουν χαρακτηριστικά πως δεν προηγήθηκε διάλογος, αλλά ούτε και ενημέρωση, καθώς έμαθαν για την απόφαση από αναφορές στον Τύπο. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Διοικούσας του ΔΙΠΑΕ κ. Καΐση, που μίλησε στο Makthes.gr η απόφαση είναι ειλημμένη καθώς έχει παρθεί με πλειοψηφία της Διοικούσας. Στο ερώτημα που τέθηκε για τον χαρακτήρα της απόφασης και αν είναι δίκαιο έτσι βίαια, να μεταβούν 6 χιλιάδες φοιτητές, 60μέλη ΔΕΠ και προσωπικό της γραμματείας των τμημάτων από τη Θεσσαλονίκη στις Σέρρες, ο Πρόεδρος έδειξε προς το υπουργείο Παιδείας, αναφέροντας πως εκείνο έχει την οριστική απάντηση και ότι σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να υπάρξει πρόνοια για τις παραμέτρους αυτές.

Πηγή: www.alfavita.gr