Αυτά τα 10 πτυχία εξασφαλίζουν στο άμεσο μέλλον, μια επιτυχημένη καριέρα με πολύ υψηλούς μισθούς


Αυτά τα 10 πτυχία εξασφαλίζουν στο άμεσο μέλλον, μια επιτυχημένη καριέρα με πολύ υψηλούς μισθούς. Σίγουρα υπάρχουν και άλλες ειδικότητες ωστόσο αυτές είναι ενδεικτικές.

  1. Μηχανική Πετρελαιοειδών

Αν ψάχνετε για το νούμερο ένα πτυχίο με τις υψηλότερες απολαβές, μην κοιτάξετε πέρα ​​από τον τομέα της μηχανικής πετρελαίου. Αν και μπορεί να ακούγεται σαν μια τρομακτική σταδιοδρομία για να ξεκινήσετε, το μόνο που απαιτείται για να ξεκινήσετε την εργασία ως επαγγελματίας μηχανικός πετρελαίου είναι ένα τετραετές πτυχίο, αν και ορισμένες θέσεις μπορεί να απαιτούν επίσης κάποια προηγούμενη εργασιακή εμπειρία.

Μόλις προσληφθείς, θα συνεργαστείς με άλλους μηχανικούς που ειδικεύονται στην εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου, επινοώντας καινοτόμες μεθόδους για την απόκτηση της ενέργειας που κυριολεκτικά κυβερνά τον κόσμο.

Τα ακριβή καθήκοντα και οι ευθύνες σας μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο της μηχανικής πετρελαίου που έχετε αναλάβει να εκτελέσετε.

Υπάρχουν αρκετοί διαφορετικοί τύποι μηχανικών πετρελαιοειδών, συμπεριλαμβανομένων των μηχανικών δεξαμενών, των μηχανικών γεώτρησηςτων μηχανικών ολοκλήρωσης και των μηχανικών παραγωγής. Μισθός μέσης καριέρας: 182.000 $

  1. Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών (EECS)

Μεταξύ των πιο προσοδοφόρων πτυχίων στην κατάταξή μας είναι ο μοναδικός τίτλος EECS, ο οποίος καλύπτει δεξιότητες και έννοιες που απαιτούνται στους τομείς τόσο της ηλεκτρολογικής μηχανικής όσο και της επιστήμης των υπολογιστών.

Η ανταμοιβή της απόκτησης ενός τέτοιου πτυχίου θα αξίζει τον κόπο σας. Ένας επαγγελματίας με πτυχίο ηλεκτρολογίας και επιστήμης υπολογιστών μπορεί να αναμένει να κερδίσει πάνω από 100.000 $ ετησίως. Σε δέκα χρόνια, αυτός ο ήδη υψηλός μισθός πιθανότατα θα αυξηθεί κατά 50% ή και περισσότερο. Μισθός μέσης καριέρας: 152.300 $

  1. Εφαρμοσμένη Οικονομία και Διοίκηση (TIE)

Οι σπουδαστές που ενδιαφέρονται να εργαστούν στον τομέα των επιχειρήσεων θα χαρούν να μάθουν ότι ένα από τα υψηλότερα αμειβόμενα πτυχία καθώς είναι ένα σημαντικό τμήμα στα Εφαρμοσμένα Οικονομικά και Διοίκηση.

Μετά τη μελέτη θεμελιωδών θεμάτων στη μικρο- και μακροοικονομία και τη θεωρία διαχείρισης, οι μαθητές που επιλέγουν αυτή την επικερδή κατεύθυνση θα απολαύσουν ανταποδοτικές σταδιοδρομίες ως επιχειρηματικοί αναλυτές, ειδικοί μάρκετινγκ, στελέχη λογαριασμών, ελεγκτές και πολλά άλλα.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο μισθός για τον αρχικό επαγγελματία εφαρμοσμένης οικονομίας και διαχείρισης μπορεί να φαίνεται υπερβολικός, αλλά συχνά διπλασιάζεται μέσα σε μια δεκαετία στη δουλειάΜισθός μέσης καριέρας: 139.600 $

  1. Επιχειρησιακή Έρευνα (TIE) 

Σύμφωνα με το Bureau of Labor Statistics (BLS), οι ευκαιρίες απασχόλησης για αναλυτές επιχειρησιακής έρευνας αναμένεται να αυξηθούν κατά 25% τα επόμενα οκτώ χρόνια.

Οι ειδικοί στην επιχειρησιακή έρευνα αναζητούνται από εταιρείες που θέλουν να αυξήσουν την αποτελεσματικότητά τους και να εξοικονομήσουν χρήματα βελτιώνοντας τις επιχειρηματικές τους διαδικασίες, ειδικά εκείνες που σχετίζονται με τις μεταφορές και την επιμελητεία.

Ως υπεύθυνος-η επιχειρησιακής έρευνας, μπορείτε να περιμένετε να μελετήσετε θέματα όπως η ανάλυση δεδομένων, η διαχείριση της αλυσίδας εφοδιασμού, η λογιστική και ο σχεδιασμός αποθεμάτων, για παράδειγμα. Μετά την αποφοίτησή τους, οι απόφοιτοι μπορούν να απασχοληθούν επικερδώς ως σχεδιαστές παραγωγής, διαχειριστές διανομής, αναλυτές διασφάλισης ποιότητας, σχεδιαστές εφοδιαστικής αλυσίδας και πολλά άλλα. Μισθός μέσης καριέρας: 139.600 $

  1. Δημόσια Λογιστική

Μεταξύ των πιο ακριβοπληρωμένων πτυχίων που είναι διαθέσιμα είναι ένα προπτυχιακό τμήμα στη Δημόσια Λογιστική. Αυτή η ειδικότητα προετοιμάζει τους φοιτητές να εργαστούν ως ορκωτοί λογιστές, εξυπηρετώντας ιδιώτες, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και εταιρείες με τις προηγμένες γνώσεις τους για τη χρηματοδότηση και τη φορολογική νομοθεσία.

Μόλις εγγραφούν σε ένα τέτοιο πρόγραμμα, οι απόφοιτοι θα μελετήσουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων όπως ο έλεγχος, το επιχειρηματικό δίκαιο, τα οικονομικά και η διοικητική λογιστική, για παράδειγμα. Ορισμένα προγράμματα παρέχουν ειδική προετοιμασία για την εξέταση αδειοδότησης Ορκωτού Λογιστή (CPA).

Αν και η αμοιβή για την πρώιμη σταδιοδρομία για αυτόν τον κλάδο είναι από τις χαμηλότερες στην κατάταξή μας, μπορείτε να περιμένετε ότι ο μισθός σας θα διπλασιαστεί μετά από δέκα χρόνια εργασιακής εμπειρίαςΜισθός μέσης καριέρας: 138.800 $

  1. Χημική Μηχανική/Επιστήμη και Μηχανική Υλικών

Ο κλάδος της μηχανικής αντιμετωπίζει αυτήν τη στιγμή μεγάλη ζήτηση για μηχανικούς με γνώση της χημικής μηχανικής και της επιστήμης των υλικών.

Ως αποτέλεσμα, οι περισσότερες σχολές προσφέρουν προπτυχιακές σπουδές που συνδυάζουν αυτούς τους δύο τομείς σπουδών. Οι φοιτητές που είναι εγγεγραμμένοι σε αυτό το πρόγραμμα πανεπιστημιακού πτυχίου με την υψηλότερη αμοιβή θα εξερευνήσουν θέματα μηχανικής υψηλού επιπέδου όπως η χημική κινητική, η θερμοδυναμική, η παραγωγή υλικών και η μηχανική αντίδρασης, για παράδειγμα.

Το Bureau of Labor Statistics (BLS) αναφέρει ότι οι θέσεις εργασίας για χημικούς και επιστήμονες υλικών αυξάνονται επί του παρόντος ταχύτερα από τον μέσο όρο. Μισθός μέσης καριέρας: 137.800 $

  1. Ποσοτική Επιχειρησιακή Ανάλυση

Οι φοιτητές των μαθηματικών κλάδων που θέλουν να ακολουθήσουν ένα από τα υψηλότερα αμειβόμενα πτυχία πανεπιστημίου που είναι διαθέσιμα θα πρέπει να εξετάσουν μια σπουδή στην Ποσοτική Επιχειρησιακή Ανάλυση.

Αυτή η κατεύθυνση προετοιμάζει τους φοιτητές να εφαρμόσουν γνώσεις μαθηματικών και στατιστικών εννοιών για την επίλυση επιχειρηματικών προβλημάτων του πραγματικού κόσμου.

Τα θέματα που καλύπτονται από ένα τέτοιο πρόγραμμα σπουδών μπορεί να περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, ανάλυση δεδομένων, επιχειρηματική στρατηγική, διαχείριση έργων και τεχνολογία πληροφοριών. Αυτό το μάθημα σπουδών θα παρέχει στους φοιτητές τα προσόντα για θέσεις εργασίας στην ανάλυση δεδομένων, τη διαχείριση κινδύνου, την έρευνα αγοράς και συναφείς τομείς. Μισθός μέσης καριέρας: 136.200 $

  1. Φαρμακευτική

Οι προπτυχιακοί φοιτητές που ενδιαφέρονται να εισέλθουν σε ένα επικερδές υποτομέα του κλάδου της υγειονομικής περίθαλψης μπορούν να εξετάσουν το ενδεχόμενο σπουδών στη φαρμακευτική.

Ενώ απαιτείται προχωρημένο πτυχίο για να γίνει κάποιος αδειούχος φαρμακοποιός, υπάρχουν πολλές άλλες σχετικές θέσεις για όσους κατέχουν τετραετές πτυχίο.

Στην πραγματικότητα, μερικές από τις πιο ακριβοπληρωμένες θέσεις εργασίας πτυχίου είναι αυτές της φαρμακευτικής βιομηχανίας. Μερικά από αυτά περιλαμβάνουν αντιπρόσωπο πωλήσεων φαρμακευτικών προϊόντων, τεχνικό φαρμακείου και σύμβουλο φαρμακευτικών προϊόντων. Εκτός από έναν γενναιόδωρο μισθό, ένα πτυχίο στη φαρμακευτική είναι επίσης ένα ασφαλές στοίχημα όσον αφορά την ασφάλεια της εργασίας.

Η ζήτηση για επαγγελματίες υγείας συνεχίζει να αυξάνεται με σταθερό ρυθμό καθώς ο πληθυσμός της προηγούμενης γενιάς γερνάει. Μισθός μέσης καριέρας: 133.200 $

  1. Αεροναυπηγική & Αστροναυτική

Ένας από τους πιο ιδιάζοντες τίτλους σπουδών στη λίστα μας με τα υψηλότερα αμειβόμενα πτυχία είναι η Αεροναυπηγική & Αστροναυτική. Αυτό το προπτυχιακό πτυχίο έχει σχεδιαστεί κυρίως για να προετοιμάσει τους φοιτητές για σταδιοδρομία στην αεροδιαστημική μηχανική, αν και οι απόφοιτοι μπορούν επίσης να αποφασίσουν να ακολουθήσουν σταδιοδρομία στη διδασκαλία, την έρευνα ή τη συμβουλευτική.

Το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει θεμελιώδη θέματα στα μαθηματικά και τη μηχανική και πιο σημαντικά ειδικά μαθήματα στην εφαρμοσμένη αεροδυναμική, την αυτονομία και το σχεδιασμό διαστημικών σκαφών, για παράδειγμα.

Αν και ο τομέας της αεροναυπηγικής και της αστροναυτικής είναι σχετικά μικρός, εξακολουθεί να θεωρείται ένας από τους καλύτερους τίτλους κολεγίων για το μέλλον λόγω της σταθερής ανάπτυξής του και της εντυπωσιακής επενδυτικής απόδοσης.

Μισθός μέσης καριέρας: 133.100 $

  1. Μηχανική Συστημάτων

Σαφώς, η μηχανική είναι ένα από τα καλύτερα πτυχία που μπορεί κανείς να κερδίσει στη μελλοντική οικονομική ασφάλεια. Η μηχανική συστημάτων, ειδικότερα, τυγχάνει να είναι ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους κλάδους για προπτυχιακούς φοιτητές.

Οι μηχανικοί συστημάτων εισαγωγικού επιπέδου κερδίζουν σχεδόν 75.000 $ ετησίως μετά την αποφοίτηση, ενώ οι έμπειροι επαγγελματίες κερδίζουν συνήθως πάνω από 130.000 $ ετησίως.

Οι μηχανικοί συστημάτων εργάζονται σε προβλήματα μεγάλης εικόνας για να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα και τη ροή εργασίας ενός οργανισμού.

Συχνά, αυτό απαιτεί υψηλού επιπέδου κατανόηση των τεχνολογικών διαδικασιών και συστημάτων. Οι μηχανικοί συστημάτων χρειάζονται σε ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών, συμπεριλαμβανομένων των μεταφορών και της υγειονομικής περίθαλψης.

Μισθός μέσης καριέρας: 132.900 $

  1. Ηλεκτρολόγων Μηχανικών

Ένας άλλος κλάδος μηχανικής που μπήκε στη λίστα μας με τα υψηλότερα αμειβόμενα πτυχία πανεπιστημίου είναι αυτός του μηχανικού ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτοί οι μηχανικοί είναι υπεύθυνοι για τη βελτίωση των υφιστάμενων συστημάτων που αξιοποιούν και διαχειρίζονται την ηλεκτρική ενέργεια και αναπτύσσουν νέες ενεργειακές λύσεις.

Για να προετοιμαστούν για το ρόλο ενός μηχανικού ηλεκτρικής ενέργειας, οι φοιτητές πρέπει να εγγραφούν σε ένα αυστηρό πρόγραμμα σπουδών που εξετάζει πολύπλοκα θέματα όπως κυκλώματα, ηλεκτρομαγνητικά, ανάλυση σήματος και πολλά άλλα.

Ακόμη και καθώς επικρατούν περισσότερες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η ηλεκτρομηχανική παραμένει μία από τις καλύτερες σχολές για το μέλλον, με τις θέσεις εργασίας να παραμένουν σε σταθερή κλίση κατά το μεγαλύτερο μέρος της επόμενης δεκαετίας.

Μισθός μέσης καριέρας: 130.700 $

Πηγή: www.proson.gr