Ελλείψεις υποδομών και τραγελαφικές καταστάσεις στο ΑΠΘ- Φοιτητές φέρνουν μαζί τους μέχρι και πτυσσόμενες καρέκλες κάμπινγκ για να μην κάθονται όρθιοι την ώρα του μαθήματος


Μέχρι και σε κυλικείο της πολυτεχνικής σχολής έκαναν μάθημα οι φοιτητές του 5ου έτους του Τμήματος Μηχανολόγων - Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στα πανεπιστημιακά ιδρύματα λόγω της υποχρηματοδότησης, είναι ότι οι φοιτητές φέρνουν μέχρι και πτυσσόμενες καρέκλες κάμπινγκ για να παρακολουθήσουν το μάθημα, ενώ οι πιο άτυχοι στέκονται για ώρες ...όρθιοι.

«Αν ψάχνει κανείς διαπιστευτήρια των εγκληματικών συνεπειών των κυβερνήσεων, της χρόνιας υποχρηματοδότησης δεν έχει παρά να κοιτάξει σήμερα στο πώς έκαναν μάθημα οι συμφοιτητές μας στο 5ο και στο 3ο έτος» κατήγγειλε η Πανσπουδαστική Κ. Σ. Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ, τονίζοντας πως την περασμένη Δευτέρα οι φοιτητές έκαναν μάθημα όχι σε «κάποιο εργαστήριο, όχι σε καμία σύγχρονη νησίδα, όχι σε κάποιο αμφιθέατρο αλλά κυριολεκτικά στο κυλικείο της Σχολής.

Την ίδια ώρα που στο 3ο έτος ισχύει το "δίκαιο του γρηγορότερου", οποίος προλάβει κάθεται σχεδόν αγκαλιά με τον διπλανό του, οι υπόλοιποι στέκονται για ώρες όρθιοι, ενώ συμφοιτητές μας φέρνουν μαζί τους μέχρι και πτυσσόμενες καρέκλες κάμπινγκ!».

Ιδού οι σύγχρονες εγκαταστάσεις του Τμήματος

Παράλληλα οι φοιτητές σχολιάζουν σκωπτικά ότι όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που φοιτούν στο Τμήμα μίας Σχολής που τάχα «συνδέεται με την αγορά εργασίας και αναβαθμίζει τις σπουδές», που «αναλαμβάνει μια σειρά μεγάλων "πρότζεκτ", ερευνητικών προγραμμάτων για μια σειρά "καινοτόμα" προϊόντα που αξιοποιούνται για λογαριασμό των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων και ιδού οι ... σύγχρονες, αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις του Τμήματος» όπως αναφέρουν.

«Αν ψάχνει κανείς φανερούς και αφανείς υποστηρικτές αυτής της πολιτικής ας ψάξει να βρει τους εκπροσώπους της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ που όλα αυτά τα χρόνια έχει στηρίξει με κάθε τρόπο τις αντιεκπαιδευτικές αναδιαρθρώσεις, τα χτυπήματα στις σπουδές μας αλλά και στη βολική στάση των δυνάμεων των ΕΑΑΚ που με τα επιχειρήματα περί "εντατικοποίησης" των σπουδών μας, ανάγκης μάλιστα αφαίρεσης εργαστηριακών μαθημάτων όπως λένε, βάζουν πλάτη στην ανοχή της απαράδεκτης κατάστασης!

Ως εδώ! Το Πανεπιστήμιο που έχουν φτιάξει το απορρίπτουμε! Διεκδικούμε σύγχρονους όρους σπουδών, αναβάθμιση των υποδομών, του εργαστηριακού εξοπλισμού, προσλήψεις καθηγητών! Δυναμώνουμε τον σύλλογο μας, δυναμώνουμε τη διεκδίκηση» καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: www.alfavita.gr