Πανελλαδικές 2022: Eν αναμονή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, που θα υπογραφεί μέσα στον Φεβρουάριο ή το αργότερο στις αρχές Μαρτίου, και η οποία θα θέτει όλα τα χρονοδιαγράμματα αλλά και τις ημερομηνίες διεξαγωγής των σωματομετρικών εξετάσεων.


Το υπουργείο Παιδείας αναζητά τρόπους (και όπως φαίνεται τους έχει βρει) έτσι ώστε να είναι σε θέση να ανακοινώνει  από φέτος και στο εξής τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων στα τέλη Ιουλίου ή στις αρχές Αυγούστου.

Θυμίζουμε ότι τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων μέχρι τώρα ανακοινώνονταν την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου.

Ένας κρίσιμος παράγοντας για να γίνει ο σχεδιασμός αυτός πραγματικότητα  είναι η ημερομηνία διεξαγωγής των προκαταρκτικών εξετάσεων αλλά και των αγωνισμάτων των υποψηφίων για τις σχολές ενστόλων, οι οποίες και είναι εκείνες που καθυστερούν κάθε χρόνο τις σχετικές διαδικασίες.

Με λίγα λόγια ο βασικός παράγοντας που δημιουργεί καθυστέρηση κάθε χρόνο στην έκδοση των βάσεων και «σπρώχνει» τις ανακοινώσεις στο τέλος του Αυγούστου  είναι τα αποτελέσματα των εξετάσεων για τις σχολές ενστόλων, καθώς οι πρακτικές δοκιμασίες των υποψηφίων γίνονταν έως πέρυσι αργά, μέσα στο καλοκαίρι.

Έτσι ο στόχος του υπουργείου Παιδείας αλλά και των υπουργείων που εμπλέκονται με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις (Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και Υπουργείο Άμυνας)  είναι όλα τα αθλήματα και δοκιμασίες να διεξαχθούν γρηγορότερα.

Μάλιστα, σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ., οι εμπλεκόμενοι φορείς βρίσκονται εν αναμονή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, που θα υπογραφεί μέσα στον Φεβρουάριο ή το αργότερο στις αρχές Μαρτίου, και η οποία θα θέτει όλα τα χρονοδιαγράμματα αλλά και τις ημερομηνίες διεξαγωγής των σωματομετρικών εξετάσεων.

Μάλιστα φέτος οι προκαταρκτικές εξετάσεις που αφορούν αγωνίσματα και πρακτικές δοκιμασίες (για στρατιωτικές, αστυνομικές σχολές) θα διεξαχθούν την άνοιξη και το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα (από Μάρτιο ως Απρίλιο). 

Πηγή: www.alfavita.gr