Στον «αέρα» οι φοιτητές της Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου - Δεν υπάρχουν καθηγητές να διδάξουν - Τι καταγγέλλει πεμπτοετής φοιτήτρια


Δραματικές στιγμές βιώνουν οι φοιτητές της Νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο, καθώς δεν υπάρχουν καθηγητές για να διδάξουν και οι φοιτητές κινδυνεύουν να χάσουν τη φοίτησή τους.

Μέχρι το 2018 η σχολή λειτουργούσε ως ΤΕΙ, μετά όμως με το νόμο που ψηφίστηκε έγινε ΑΕΙ. Το Πανεπιστήμιο απαιτεί ως διδακτικό προσωπικό αποκλειστικά κατόχους διδακτορικού με αποτέλεσμα πολλοί καθηγητές να έχουν χάσει τη δουλειά τους. Τώρα, οι φοιτητές κινδυνεύουν να χάσουν τη φοίτησή τους.

Η Νοσηλευτική Διδυμοτείχου είναι παράρτημα της Νοσηλευτικής Θεσσαλονίκης που ανήκει στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (ΔΙ.ΠΑ.Ε) το οποίο έχει έδρα στη Θεσσαλονίκη και τμήματα και παραρτήματα σε Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Καβάλα, Δράμα, Κατερίνη, Κιλκίς, Διδυμότειχο.

Όπως έχει γράψει το alfavita.gr, οι φοιτητές Νοσηλευτικής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, διαμαρτύρονται έντονα για την αποδόμηση του προγράμματος σπουδών τους.

Οι φοιτητές καταγγέλλουν ότι διδάσκονται ελάχιστα μαθήματα σε σχέση με το πρόγραμμα σπουδών κι αυτό λόγω έλλειψης καθηγητών.  

Από τα 6 μαθήματα που θα έπρεπε να διδαχτούν, θα πραγματοποιηθούν μόνο 1 (θεωρία και εργαστήριο) και μισό! (μόνο ένα μέρος του εργαστηρίου).

Επίσης στα υπόλοιπα έτη τα μαθήματα είναι ως εξής:

Στο πρώτο έτος: 7 μαθήματα και θα διδαχτούν 4

Στο δεύτερο έτος: 8 μαθήματα και θα διδαχτούν 3,5 (θεωρία μαθήματος να υπολείπεται)

Στο τρίτο έτος: 10 μαθήματα και θα διδαχτούν 2,5 (θεωρία μαθήματος να υπολείπεται).

Δείτε ενδεικτικά την παρακάτω φωτογραφία:

 programma-spoydwn-foitites-nosileytiki.jpg

«Δεν μπορούμε να τελειώσουμε την σχολή μας, όχι από δική μας υπαιτιότητα, αλλά εξαιτίας οικονομικών συμφερόντων τρίτων, αφού έχουμε να διδαχθούμε συγκεκριμένα μαθήματα από το 2019 και ΑΚΟΜΗ περιμένουμε» επισημαίνουν.

«Κάποια μαθήματα είχαν να διδαχτούν 2 και 3 χρόνια»

«Μπήκα στο πέμπτο έτος επειδή δεν υπήρχαν καθηγητές. Κάποια μαθήματα είχαν να διδαχτούν 2 και 3 χρόνια. Υπάρχουν φοιτητές που βρίσκονται στο έκτο έτος και κινδυνεύουν με διαγραφή», δήλωσε στο Mega η Τάνια Κυράκη, πεμπτοετής φοιτήτρια της σχολής.

Αντιπροσωπεία φοιτητών απευθύνθηκε στον Πρύτανη, ο οποίος έδωσε τη λύση με την έγκριση δύο συμβάσεων καθηγητών, τα οποία δεν είναι μέλη ΔΕΠ, αλλά επιστημονικοί συνεργάτες. «Το θέμα αφορά 150 φοιτητές. Το 4ο έτος εκκρεμούν τέσσερα μαθήματα. Γύρω στους 50 φοιτητές έχουν το άμεσο πρόβλημα» λέει η δικηγόρος Αριάδνη Δούκα.

«Αυτή η λύση είναι προσωρινή γι’ αυτό το εξάμηνοΠάλι εκκρεμούν μαθήματα. Τα μαθήματα που γίνονται δεν επαρκούν για να γίνει το πρόγραμμα σπουδών», πρόσθεσε.

Πηγή: www.alfavita.gr