Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων – Πώς θα ενημερωθούν για το τμήμα στο οποίο εισήχθησαν;


Την Παρασκευή 27 Αυγούστου λήγει η αγωνία των υποψηφίων που έλαβαν μέρος στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2021. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας, έχοντας ολοκληρώσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες και εκτός απροόπτου, πρόκειται να κοινοποιήσουν τα ονόματα των επιτυχόντων και τις βάσεις εισαγωγής στα τμήματα. Οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν μέσω SMS. Στην περίπτωση σοβαρού κωλύματος, η αγωνία τoυς θα παραταθεί έως την ερχόμενη Δευτέρα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής θα προκαλέσει πλήθος προβλημάτων, όπως τον αποκλεισμό χιλιάδων υποψηφίων από τα πανεπιστήμια (20.000 - 30.000 άτομα), καθώς και εξαιρετικά μεγάλο αριθμό κενών θέσεων σε σχεδόν 150 τμήματα. Οι μέχρι τώρα εκτιμήσεις δείχνουν μάλιστα ότι δεκάδες τμήματα θα έχουν μονοψήφιο αριθμό εισαχθέντων (ή και κανένα νέο φοιτητή) γεγονός, που θα τα φέρει σύντομα σε δυσχερέστατη θέση αφού η λειτουργία τους θα επανεκτιμηθεί.

Τις επόμενες μέρες και μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, το υπουργείο Παιδείας, θα ενημερώσει σχετικά με τις ημερομηνίες για την ηλεκτρονική εγγραφή των νέων φοιτητών στα πανεπιστήμια και αργότερα τις προθεσμίες για όσους πληρούν τις προϋποθέσεις και επιθυμούν να πάρουν μετεγγραφή.