Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή του το «Ελευθεριακό Σχήμα Φοιτητών-Φοιτητριών Σίνδου ΔΙΠΑΕ / ΑΤΕΙΘ», αναφέρει:


 Κάλεσμα αλληλεγγύης για τις φοιτήτριες Μαιευτικής Τον Σεπτέμβριο του 2020 σε διαδικτυακά μέσα δημοσιοποιήθηκαν συνεντεύξεις πρώην φοιτητριών του τμήματος μαιευτικής του ΑΤΕΙΘ (νυν ΔΙ.ΠΑ.Ε.) που αφορούσαν καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης. Τα πρώτα περιστατικά χρονολογούνται αρκετά χρόνια πριν.

Σε αυτά εμπλέκεται καθηγητής του τμήματος που παράλληλα ασκεί το επάγγελμα του ιδιώτη γυναικολόγου γιατρού στην πόλη. Οι πρώην φοιτήτριες καταγγέλλουν ότι ο εν λόγω καθηγητής προσέγγιζε σπουδάστριες και τις απομόνωνε στο ιδιωτικό του ιατρείο.

Για να το πετύχει αυτό χρησιμοποιούσε διάφορες προφάσεις, όπως η παροχή δωρεάν γυναικολογικών εξετάσεων, βοήθεια με τα μαθήματα καθώς και την εκπαιδευτική κατάρτιση των φοιτητριών.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, η πρόσεγγισή του στη συνέχεια παρέκκλινε από τον αρχικό σκοπό της επίσκεψης, παραβαίνοντας κατά τη διάρκεια της γυναικολογικής εξέτασης το ιατρικό πρωτόκολλο και προσβάλλοντας τη γενετήσια αξιοπρέπεια των καταγγελλουσών.

Καλούμε την Πέμπτη 24 Ιουνίου στις 9:00 π.μ στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στις πρώην φοιτήτριες του τμήματος μαιευτικής και πελάτισσες του γυναικολόγου και καθηγητή μαιευτικής που ανέδειξαν και κατήγγειλαν τα γεγονότα.

ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΣΩΝ.