ΕΚΠΑ: Φοιτητές του τμήματος Φυσικής στέλνουν επιστολή διαμαρτυρίας για την εξεταστική

«Να δοθούν ίσες ευκαιρίες σε όλους τους φοιτητές της σχολής. Να εξεταστούν όλοι ανεξαρτήτως δια ζώσης ή εξ αποστάσεως εξεταστικής με ίδιας δυσκολίας θέματα»

Κείμενο: Κατερίνα Ανδρομιδά

Αναλυτικά η επιστολή:

 Με βάση την απόφαση που ανακοίνωσε το τμήμα Φυσικής του ΕΚΠΑ θα θέλαμε να εκφράσουμε τη δυσαρέσκειά μας σχετικά με την υποχρεωτική δια ζώσης εξεταστική. Η -αργοπορημένη- αυτή απόφαση που βγήκε μόλις στις 2 Ιουνίου με την εξεταστική να ξεκινάει στις 18 Ιουνίου δημιουργεί προβλήματα σε μεγάλη μερίδα φοιτητών του Φυσικού.  Πρώτα από όλα υπάρχουν συμφοιτητές μας που ζουν εκτός Αθηνών-είτε πρωτοετείς που δεν νοίκιασαν σπίτι καθώς αναμέναμε το 2020-2021 να γίνει μέσω τηλεκπαίδευσης είτε μεγαλύτερα έτη που ξενοίκιασαν λόγω οικονομικών δυσκολιών­- και αναγκάζονται 16 μέρες πριν την έναρξη της εαρινής εξεταστικής να βρουν άμεσα τρόπο να εγκατασταθούν και πάλι στην Αθήνα.  
Δεύτερον υπάρχουν συμφοιτητές μας, οι οποίοι ήδη έχουν βρει δουλειά στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, αφού μέχρι τώρα τα μαθήματα του εξαμήνου γίνονται εξ αποστάσεως, με αποτέλεσμα να χάνουν την ευκαιρία να εξεταστούν.  Τρίτον, σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος εκθέτονται σε κίνδυνο όλοι οι συμφοιτητές που βρίσκονται στην αίθουσα. Έτσι επηρεάζεται αρκετό ποσοστό των φοιτητών, καθώς και οι οικογένειές τους. 

Τέλος, άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή βρίσκονται σε υποχρεωτική καραντίνα καθώς νοσούν είναι υποχρεωμένοι να δώσουν προφορικά, κάτι που είναι ιδιαίτερα οξύμωρο σε μια αποκλειστικά πρακτική σχολή.   Γι’ αυτούς τους λόγους θα θέλαμε να δοθούν ίσες ευκαιρίες σε όλους τους φοιτητές της σχολής. Να εξεταστούν όλοι ανεξαρτήτως δια ζώσης ή εξ αποστάσεως εξεταστικής με ίδιας δυσκολίας θέματα. Οι φοιτητές είμαστε αρκετά εξουθενωμένοι από την πανδημία, δε χρειάζεται να τιμωρούμαστε επειδή κάποιοι ζητούν το αυτονόητο.