Η προκήρυξη, η διαδικασία επιλογής και το πρόγραμμα σπουδών


Το ΠΜΣ «Δημόσια Υγεία – Public Health», στοχεύει στην παροχή υψηλού επιπέδου μεταπτυχιακής εκπαίδευσης σε πτυχιούχους ΑΕΙ, στο γνωστικό αντικείμενο της Δημόσιας Υγείας

Περιλαμβάνει επίσης, τη μελέτη των σημαντικότερων σύγχρονων προβλημάτων Δημόσιας Υγείας, τη μελέτη των τρόπων πρόληψης και αντιμετώπισής τους κυρίως σε επίπεδο κοινωνικών ομάδων.

- Οδηγεί αποκλειστικά στην απονομή Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΜΣ) στη «Δημόσια Υγεία- Public Health» στις ακόλουθες ειδικεύσεις: α) Περιβάλλον β) Προληπτική και Κοινωνική Ιατρική. Να παρέχει εκπαίδευση στη Δημόσια Υγεία σε επιστήμονες που η προηγούμενη εκπαίδευσή τους και εμπειρία, τους δίνει τη δυνατότητα να ασχοληθούν με τη Δημόσια Υγεία.

- Να παρέχει εκπαίδευση προσαρμοσμένη στα διαφορετικά πεδία προέλευσης των υποψηφίων και να τους παρέχει τις βάσεις για μελλοντική δυνατότητα σταδιοδρομίας στο αντικείμενο της Δημόσιας Υγείας.

- Να αποκτήσουν οι πτυχιούχοι του Μεταπτυχιακού Προγράμματος ένα σημαντικό και βαθύ πεδίο γνώσης στα γνωστικά αντικείμενα της Δημόσιας Υγείας.

Ελάχιστη διάρκεια σπουδών:
Τρία (3) ακαδημαϊκά εξάμηνα, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου εκπόνησης της ΔΕ, ως ο νόμος ορίζει.

Διαδικασία Επιλογής

α) Βαθμός πτυχίου ή διπλώματος
Η μη πλήρωση του κριτηρίου 1 καθιστά την πρόταση απορριπτέα. Βαθμολόγηση: Έως 30 μόρια ανάλογα με το βαθμό πτυχίου πολλαπλασιασμένο επί 3

β) Ερευνητική δραστηριότητα και δημοσιεύσεις - Εργασιακή εμπειρία
Πρόσθετη Μοριοδότηση. Βαθμολόγηση: Έως 10 μόρια για έργο που πιστοποιείται από τον επιστημονικό υπεύθυνο ή διευθυντή του κάθε έργου/εργασίας

γ) Γνώση Αγγλικής γλώσσας
Βαθμολόγηση: Άριστη γνώση: 15 μόρια, Πολύ Καλή γνώση: 10 μόρια, Καλή γνώση: 5 μόρια

δ) Συνέντευξη
Αν ο υποψήφιος δεν προσέλθει στη συνέντευξη, απορρίπτεται. Βαθμολόγηση: Άριστα: 35 μόρια

 

Δείτε αναλυτικά την προκήρυξη εισαγωγής στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών:

Οι αιτήσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά πρέπει να κατατεθούν το αργότερο μέχρι και την 11η Ιανουαρίου 2021, ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή σε φάκελο με την ένδειξη: «Αίτηση Υποψηφιότητας ΠΜΣ Δημόσια Υγεία – Public Health» στην κάτωθι διεύθυνση:

Πανεπιστήμιο Πατρών
Γραμματεία Τμήματος Ιατρικής
κτίριο Προκλινικών Λειτουργιών
26500 Ρίο Πάτρα

Επισημαίνεται, ότι η αίτηση για την εισαγωγή μεταπτυχιακών φοιτητών στο ΠΜΣ “Δημόσια Υγεία – Public Health” θα πρέπει να κατατεθεί και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση:

https://matrix.upatras.gr/sap/bc/webdynpro/sap/zups_pg_adm#

Η δικτυακή πύλη θα είναι διαθέσιμη από 9.11.2020 έως και 11.01.2021.