Δες όλες τις πληροφορίες για τις εγγραφές και το πρόγραμμα


«Προγραμματισμός σε Python για μη-Προγραμματιστές» Ανοικτό Μάθημα στο Διαδίκτυο από το Τμήμα Πληροφορικής του ΑΠΘ

Τον επόμενο κύκλο του ανοικτού μαθήματος στο διαδίκτυο με τίτλο «Προγραμματισμός σε Python για μη-Προγραμματιστές» προσφέρει το Εργαστήριο Λογισμικού και Διαδραστικών Τεχνολογιών (http://switch.csd.auth.gr/) του Τμήματος Πληροφορικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της συμμετοχής του ΑΠΘ στο ευρωπαϊκά χρηματοδοτούμενο έργο «colMOOC».

Το μάθημα απευθύνεται σε φοιτητές/φοιτήτριες, ερευνητές/ερευνήτριες, επιστήμονες που δεν είναι επαγγελματίες προγραμματιστές, αλλά ενδιαφέρονται να κατανοήσουν βασικές έννοιες υπολογιστικής σκέψης και να γράφουν κώδικα σε γλώσσα Python.

Το μάθημα ξεκινά «από το μηδέν», σκοπεύει, δηλαδή, να είναι χρήσιμο σε κάθε αρχάριο/αρχάρια ανεξάρτητα από το υπόβαθρο γνώσεων προγραμματισμού που έχει και την επιστημονική περιοχή στην οποία σπουδάζει ή εργάζεται.

Το μάθημα θα προσφερθεί αποκλειστικά στο διαδίκτυο με τη μορφή MOOC (Massive Open Online Course) από την τεχνολογική πλατφόρμα της GUNet και θα είναι δωρεάν. Ημερομηνία έναρξης του μαθήματος είναι η 16η Νοεμβρίου 2020.

Για περισσότερες πληροφορίες και προεγγραφές οι ενδιαφερόμενοι/ενδιαφερόμενες μπορούν να επισκεφθούν τη σελίδα του μαθήματος:
https://colmooc.gunet.gr/info/?course=COLMOOC116