Όλα όσα θες να ξέρεις για τη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Η ανακοίνωση προς τους πρωοτετείς φοιτητές

Κείμενο: Κατερίνα ΑνδρομιδάΗ Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου μας συγκροτείται από την Κεντρική Βιβλιοθήκη ( https://lib.uoi.gr/) και τα Παραρτήματά της στην Άρτα,  την Πρέβεζα, τα Ιωάννινα και την Ηγουμενίτσα (https://wwwlib.teiep.gr/).

Η Κεντρική Βιβλιοθήκη στεγάζεται σε ένα 6όροφο κτήριο στο κέντρο της Πανεπιστημιούπολης στην Δουρούτη και τα Παραρτήματα σε αυτόνομο κτήριο στην Άρτα και σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους στα κτήρια του Πανεπιστημίου στην Πρέβεζα, την Ηγουμενίτσα και στο εκτός Πανεπιστημιούπολης κτήριο στα Ιωάννινα.

Στη Βιβλιοθήκη θα βρεις βιβλία, επιστημονικά περιοδικά, έντυπα και ηλεκτρονικά, για τις σπουδές σου σε όλα τα γνωστικά αντικείμενα των Ακαδημαϊκών Τμημάτων του Πανεπιστημίου.

Τα βιβλία της  Κεντρικής Βιβλιοθήκης καλύπτουν κυρίως τα γνωστικά αντικείμενα : Φιλολογίας, Ιστορίας, Αρχαιολογίας, Φιλοσοφίας, Ψυχολογίας, Εκπαίδευσης, Νηπιαγωγών, Φυσικής, Μαθηματικών, Χημείας, Πληροφορικής, Βιολογίας, Επιστήμης Υλικών, Ιατρικής, Καλών Τεχνών και Οικονομικών.


Το Παράρτημα στην Άρτα καλύπτει κυρίως τα γνωστικά αντικείμενα: Γεωπονίας, Μουσικών Σπουδών και Πληροφορικής –Τηλεπικοινωνιών.

Το Παράρτημα των Ιωαννίνων κυρίως τα γνωστικά αντικείμενα: Νοσηλευτικής, Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία, Λογοθεραπείας.

Το Παράρτημα της Πρέβεζας κυρίως τα γνωστικά αντικείμενα : Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής.