Τους γνωρίζεις;


H συμμετοχή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στον 10ο Εθνικό Διαγωνισμό ECOTROPHELIA 2020, ο οποίος έχει ως στόχο την προώθηση της καινοτομίας στην Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων, στέφθηκε με επιτυχία για μία ακόμη χρονιά. Στο διαγωνισμό αυτό που διοργανώνεται από τον Σύλλογο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ), φοιτητές από όλα τα πανεπιστήμια της χώρας καλούνται να δημιουργήσουν καινοτόμα και οικολογικά προϊόντα διατροφής, με γνώμονα την πρωτοτυπία και τη βιωσιμότητα στην αγορά.

Έντεκα ομάδες φοιτητών από επτά Ελληνικά Πανεπιστήμια έφθασαν στη φετινή τελική φάση. Τα νέα προϊόντα παρουσιάστηκαν διαδικτυακά την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020 σε εκπροσώπους της ακαδημαϊκής κοινότητας και του επιχειρηματικού κόσμου των τροφίμων.

Το 3ο βραβείο απονεμήθηκε στην ομάδα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών από το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου για το προϊόν Nissos Gum που ξεχώρισε για τη μοναδική του σύνθεση. Πρόκειται για μια λειτουργική, αντιμικροβιακή τσίχλα χωρίς ζάχαρη, σύμμαχο της στοματικής υγιεινής, η οποία στοχεύει στη διατήρηση της μικροβιακής ισορροπίας της στοματικής κοιλότητας, χάρη στο κύριο συστατικό της, τη Νισίνη.

Η ομάδα του Nissos Gum αποτελείται από τους φοιτητές Βασίλη Αλ Σαμπ, Εύα Γεωργιάδου, Σάρα Γκιόκα, Ηλία Καραμάν-Λιόζο, Καρίνα Κεφαλογιάννη και Άννα Τασιούλη, υπό την καθοδήγηση της Δρ. Μαρίνας Γεωργαλάκη και της Καθ. Έφης Τσακαλίδου.