Οι  τρεις πιθανοί τρόποι!


Ο Βασίλης Διγαλάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο protothema.gr επεσήμανε τους εναλλακτικούς τρόπους με τους οποιους προβλέπεται να διενεργηθεί η εξεταστική των φοιτητών στα πανεπιστήμια. Οι εξετάσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν με εργασία στο σπίτι, προφορική εξέταση μέσω τηλεδιάσκεψης ή και φυσική παρουσία αν κριθεί απαραίτητο. «Η αξιολόγηση του φοιτητή είναι αρμοδιότητα του διδάσκοντα», επισήμανε μεταξύ άλλων.

Ειδικότερα, ο υφυπουργός Παιδείας είπε:

«Στα Πανεπιστήμια την εξ ολοκλήρου ευθύνη για την αξιολόγηση έχει ο διδάσκων. Οι βασικές κατευθύνσεις του υπουργείου περιλαμβάνουν ότι στην ουσία η αξιολόγηση του φοιτητή είναι αρμοδιότητα του διδάσκοντα και μπορεί να το πράξει με εναλλακτικούς τρόπους όπως μία εργασία στο σπίτι».

Στη συνέχεια, συμπλήρωσε ότι στην περίπτωση που ένα τμήμα είναι μικρό μπορεί η αξιολόγηση να γίνει με προφορική εξέταση μέσω τηλεδιάσκεψης, ο καθηγητής θα έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει και τα δύο μέσα συνδυαστικά αν το κρίνει για να βγάλει τον τελικό βαθμό.

Επιπλέον, ο καθηγητής θα μπορεί να κάνει τις εξετάσεις με φυσική παρουσία, σε πολλές αίθουσες του Πανεπιστημίου και με όλες τις οδηγίες και τα μέτρα που θέτει ο ΕΟΔΥ και οι αρμόδιοι επιστήμονες.