Αν νομίζεις ότι η δουλειά του σεφ είναι μόνο η μαγειρική, σκέψου ξανά!

Εκτός από ικανότητες και αγάπη για το φαγητό, χρειάζεσαι και τα κατάλληλα εφόδια

Κείμενο: Τάνια Σουγιουλτζή

Όταν έρθει η ώρα να επιλέξεις το επάγγελμα που θέλεις να ακολουθήσεις, πρέπει να σκεφτείς πολλά. Αν σου αρέσει να ασχοληθείς με αυτό το αντικείμενο για πολλές ώρες καθημερινά, αν το αγαπάς πραγματικά, αν σε «γεμίζει».
Το επάγγελμα του σεφ είναι απαιτητικό. Δεν είναι μόνο μαγείρεμα! Εκτός από το ταλέντο και τις ικανότητες, χρειάζονται και τα κατάλληλα εφόδια
Τα εφόδια αυτά που εκτός από την δημιουργία πιάτων υψηλής γευστικής και αισθητικής αξίας, θα σου μάθουν πώς να οργανώνεις τις προμήθειες, τον ποιοτικό έλεγχο αλλά και την σωστή αποθήκευση τροφίμων. Πως μπορείς να οργανώνεις το χώρο της κουζίνας, αλλά και να συντονίζεις το προσωπικό. Και ας μην ξεχνάμε και τη δημιουργία menu. Τις δικές σου προτάσεις για εδέσματα κάθε μορφής και ποικιλίας στο πλαίσιο της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας αλλά και της διεθνούς γαστρονομίας.

chefins1.jpg

 

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE είναι ο ιδανικός συνοδοιπόρος σου στο ταξίδι της μάθησης. Με διδακτικό προσωπικό που διαθέτει πολύχρονη εμπειρία στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και την εκπαίδευση, προσφέρει άριστα εκπαιδευτικά προγράμματα στις ειδικότητες του τουρισμού.

Κάποιες βασικές ενότητες που θα διδαχθείς είναι:

•     Ανατομία – τεμαχισμός
•     Διακοσμητική παρασκευασμάτων & food styling
•     Ελληνική μαγειρική παράδοση
•     Διεθνής κουζίνα
•     Στοιχεία εστιατορικής
•     Στοιχεία ζαχαροπλαστικής τέχνης
•     Τέχνη μαγειρικής
•     Αγγλική ορολογία
•     Γαλλική ορολογία
•     Διαιτητική
•     Διοίκηση προσωπικού
•     Εγκαταστάσεις – εξοπλισμός – σκεύη
•     Έλεγχος εμπορευμάτων
•     F&B management
•     Κοστολόγιο
•     Οινολογία και φυσικά Σύνθεση μενού

Η διδασκαλία γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρουσα με καθηγητές κορυφαίους chefs ξενοδοχείων και γνωστών εστιατορίων, αλλά και με τα σύγχρονα εργαστήρια υψηλών προδιαγραφών!

chefins2.jpg

 

Αν πάλι θέλεις να επικεντρωθείς στην ζαχαροπλαστική, μπορείς να διδαχθείς όλα τα απαραίτητα εργαλεία που θα σε βοηθήσουν να κάνεις ένα…. «γλυκό» επαγγελματικό ξεκίνημα

•     Ζαχαροπλαστική Τέχνη
•     Τέχνη Αρτοποιίας
•     Διακοσμητική Ζαχαροπλαστική
•     Στοιχεία Μαγειρικής
•     Χημεία τροφίμων
•     Αγγλική Ορολογία
•     Αρχές Νομοθεσίας – Αρτοποιίας
•     Γαλλική Ορολογία
•     Catering – HACCP
•     Διαιτητική – Διατροφή
•     Εξοπλισμός Ζαχαροπλαστείου-Αρτοποιείου
•     Κοστολόγηση
•     Πρώτες Ύλες Ζαχαροπλαστικής-Αρτοποιίας
•     Υγιεινή & Ασφάλεια

chefins3.jpg

 

Όταν επιλέγεις ένα επάγγελμα εκτός από την αγάπη σου για το αντικείμενο πρέπει να επιλέγεις σωστά και τον μέντορα σου! H LE MONDE μπορεί να στηρίξει αυτό τον ρόλο και να σου δώσει τα απαραίτητα εφόδια για μία επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία.

Κυνήγησε τα όνειρα σου, βάλε στόχους και τόλμησε το!

LE MONDE Website:http://www.lemonde.edu.gr/
Facebook:www.facebook.com/LE.MONDE.Institute
Instagram:https://www.instagram.com/le_monde_edu_official_page
YouTube:https://www.youtube.com/channel/UCDvOonBJ2vrSiozqzpncu7g

Η φοίτηση είναι διετής (4 ακαδημαϊκά εξάμηνα + 1 εξάμηνο πρακτικής άσκησης) και ξεκινά κάθε Οκτώβριο και Φεβρουάριο.