2 χρυσά και ένα αργυρό σε διεθνή διαγωνισμό μαθηματικών


Σημαντική ήταν η διάκριση για τους φοιτητές του Μαθηματικού Τμήματος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών που συμμετείχε με τρεις φοιτητές στον διεθνή διαγωνισμό Seemous 2019. Ο διαγωνισμός  έγινε στο Devin της Βουλγαρίας, από τις 12 έως τις 17 Μαρτίου 2019.  

Οι φοιτητές του ΕΚΠΑ κατάφεραν να λάβουν 2 χρυσά μετάλλια και ένα αργυρό: 

Προδρομίδης Ιάσων, χρυσό μετάλλιο 
Σημαντίρης Γιάννης, χρυσό μετάλλιο 
Αρμενιάκος Σωτήρης, αργυρό μετάλλιο. 

Ο διαγωνισμός SEEMOUS (South-Eastern European Mathematics Olympiad for University Students) είναι ένας μαθηματικός διαγωνισμός που αφορά πρωτοετείς και δευτεροετείς φοιτητές. Ξεκίνησε το ακαδημαϊκό έτος 2006-07. Οι φοιτητές διαγωνίζονται μια ημέρα σε τέσσερα προβλήματα, τα οποία είναι μεταφρασμένα στη γλώσσα του κάθε διαγωνιζόμενου και αφορούν την ύλη των μαθημάτων: Απειροστικός Λογισμός, Γραμμική Άλγεβρα, Βασική Άλγεβρα, Πραγματική Ανάλυση, Συνδυαστική και Θεωρία Αριθμών. 

Κάθε χρόνο παραδίδονται μαθήματα προετοιμασίας στους ενδιαφερόμενους φοιτητές, στο κτίριο της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας. Τα μαθήματα γίνονται από μέλη ΔΕΠ του Μαθηματικού Τμήματος και της σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Πολυτεχνείου. Τα τελευταία χρόνια στην διδασκαλία των μαθημάτων εμπλέκονται ενεργά και με μεγάλη επιτυχία και οι φοιτητές που είχαν διακριθεί σε παλαιότερους διαγωνισμούς.