Η Αλεξάνδρα Τζάτσου από την Κοζάνη είναι κοντά στο όνειρο, καθώς στις φετινές πανελλαδικές συγκέντρωσε 19.150 μόρια.


Όταν πριν από είκοσι χρόνια, το 1998, έδινε εξετάσεις με το όνειρο να μπει στην Ιατρική, δεν τα είχε καταφέρει. Όμως η Αλεξάνδρα Τζάτσου από την Κοζάνη απέδειξε ότι δεν είναι ποτέ αργά, καθώς φέτος, στα 38 της, ξαναέδωσε πανελλαδικές καταφέρνοντας να συγκεντρώσει 19.150 μόρια, που φαίνεται ότι θα γίνουν το εισιτήριό της για την αγαπημένη της σχολή.

Ήδη η Αλεξάνδρα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εργάζεται ως βοηθός μικροβιολόγου σε ιατρικό διαγνωστικό κέντρο της πόλης όπου ζει. Πριν από δύο χρόνια πήρε την απόφαση να γραφτεί στο 2ο ΕΠΑΛ Κοζάνης και, αφού άλλαξε το ωράριο εργασίας της, άρχισε να συνδυάζει σπουδές και δουλειά.

Το αποτέλεσμα ήταν, όπως είπε, να φεύγει από το σπίτι της στις επτάμιση το πρωί και να επιστρέφει στις εννιάμιση το βράδυ. Τις καθημερινές δεν προλάβαινε να διαβάσει πάνω από δύο ώρες, οπότε αναπλήρωνε τα Σαββατοκύριακα. Πριν από το Πάσχα, πήρε άδεια άνευ αποδοχών από τη δουλειά της για κυνηγήσει απερίσπαστη το στόχο της.

Οι σχολές που έχει επιλέξει η Αλεξάνδρα βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη και τώρα δηλώνει πρόθυμη να εγκαταλείψει μια σταθερή δουλειά για να φοιτήσει στο πανεπιστήμιο, αν και θα ήθελε παράλληλα με τις σπουδές της να συνεχίσει να εργάζεται.