Ποιοι μπορούν να τις διεκδικήσουν και πώς.


Το Βαρδινογιάννειο Ίδρυμα χορηγεί για το ακαδημαϊκό έτος 2018 - 2019 5 προπτυχιακές υποτροφίες στην Ελλάδα σε ένα από τα παρακάτω αντικείμενα:

Χημικών Μηχανικών

Ναυτιλιακών Σπουδών

Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών

Ιατρική

Πληροφορική

Οι υποτροφίες παρέχονται σε πρόσωπα που έχουν Ελληνική Ιθαγένεια, ηλικίας μέχρι 25 ετών ή για γιατρούς έως 30 ετών (η ημερομηνία συμπληρώσεως του ορίου ηλικίας θεωρείται η 31η Δεκεμβρίου του έτους προκηρύξεως της υποτροφίας) και γεννήθηκαν στην Κρήτη ή γεννήθηκαν από γονείς των οποίων ένας τουλάχιστον είναι κρητικής καταγωγής ή των οποίων ένας παππούς ή μια γιαγιά γεννήθηκε στην Κρήτη

Για την πιστοποίηση των παραπάνω απαιτούνται τα ανάλογα έγγραφα. Επίσης απαιτείται να κατατεθούν, μαζί με την αίτηση, πιστοποιητικό καταγωγής, πιστοποιητικά σπουδών ανάλογα με την επιδιωκόμενη υποτροφία, υπεύθυνη δήλωση ότι δεν λαμβάνεται υποτροφία για αυτές τις σπουδές από άλλη πηγή και επιπρόσθετα δικαιολογητικά όπως ορίζονται στους Κανονισμούς Υποτροφιών του Ιδρύματος.

Η επιλογή των υποτρόφων γίνεται από το Διοικητικό Συμβούλιο χωρίς διαγωνισμό με βάση τις αιτήσεις που έγιναν καταρχήν αποδεκτές, και με συνεντεύξεις των υποψηφίων, εφόσον κριθούν αναγκαίες.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018.

Τα ποσά των υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 είναι 200 ευρώ το μήνα.

Τα έντυπα υποβάλλονται στο Ίδρυμα ταχυδρομικώς, στην διεύθυνση: Ηρώδου Αττικού 12Α, 1ος όροφος, Μαρούσι, 151 24.

Για αναλυτικότερες πληροφορίες και για την σχετική αίτηση μπορείς να στείλεις email στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με την ένδειξη «Υποτροφίες 2018-2019».