Η οποία βραβεύτηκε στον εθνικό διαγωνισμό διαστημικών εφαρμογών «Act in Space».


Φρέσκο φαγητό για τους αστροναύτες στο διάστημα; Κι όμως αυτός ο στόχος είναι πλέον εφικτός, χάρη στην ιδέα δύο Ελλήνων φοιτητών, του μεταπτυχιακού Αυγουστίνου Πανταζίδη από το Τμήμα Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και της προπτυχιακής συμφοιτήτριάς του Μαρίας Κοντογιάννη.

Ο λόγος για τη «Space Agrobox» που σχεδίασαν, μια «ειδικά διαμορφωμένη κάψουλα», όπως την περιέγραψαν οι ίδιοι, «στην οποία είναι εφικτή η καλλιέργεια microgreens σε συνθήκες μικροβαρύτητας, αξιοποιώντας βέλτιστα τον διαθέσιμο όγκο».   

Το πρότζεκτ τους παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στον εθνικό διαγωνισμό διαστημικών εφαρμογών «Act in Space», κατακτώντας την τρίτη θέση. Να σημειώσουμε ότι ο διαγωνισμός διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA), τη Γαλλική Υπηρεσία Διαστήματος (CNES) και το ESA BIC Sud France.