Ποιοι μπορούν να τη διεκδικήσουν;


Προκηρύσσεται διαγωνισμός για την ανάδειξη ενός υποτρόφου για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό, ακαδημαϊκού έτους 2015-2016, από τα έσοδα του κληροδοτήματος «Γεωργίου Ξαγοράρη», που υπάγεται στην Άμεση Διαχείριση του Υπουργείου Οικονομικών.

Η καταβολή της υποτροφίας για μεταπτυχιακές ή διδακτορικές σπουδές προσμετράται από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2015-2016 ή την έναρξη των σπουδών μέσα στο ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 (κυρίως στην περίπτωση της εκπόνησης διδακτορικής διατριβής) και διαρκεί μέχρι ένα  έτος ανάλογα με το πρόγραμμα σπουδών. Η μηνιαία χορηγία ανέρχεται σε 600 ευρώ, εκτός από την περίπτωση των εξ αποστάσεως σπουδών σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, όπου ανέρχεται σε 300 ευρώ. 

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 19/10/2018. Οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν για τον τόπο και την ώρα διεξαγωγής του διαγωνισμού με ανακοίνωση της Εξεταστικής Επιτροπής.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για συμμετοχή στο διαγωνισμό έως και την Πέμπτη 6/9/2018 στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας (Ψ.Υ.ΔΗ.ΠΕ.Ε.Κ.) με τους κωδικούς που έχουν ως πιστοποιημένοι χρήστες του Taxisnet. 

Δες την προκήρυξη εδώ.