Πολύ ωραίο κι όμως αληθινό. Ανακάλυψε το Road Trip Project, που σου δίνει αυτή την ευκαιρία ζωής.


Πώς σου φαίνεται η ιδέα να γυρίσεις την Ευρώπη με τα έξοδα όλα πληρωμένα; Αυτή τη δυνατότητα δίνει το Road Trip Project σε 8 τυχερούς νέους, οι οποίοι χωρισμένοι σε 4 ομάδες των 2 ατόμων θα ταξιδέψουν οδικώς στην Ευρώπη την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2018 με πλήρη υποτροφία. Αίτηση συμμετοχής μπορούν να υποβάλλουν πολίτες ή κάτοικοι των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης 18-30 ετών.

Οι συμμετέχοντες θα διασχίσουν την ευρωπαϊκή ήπειρο με ένα minivan και κάθε ομάδα θα ακολουθήσει μία από τις παρακάτω διαδρομές: 

Η μεσογειακή διαδρομή ξεκινάει από την Ελλάδα και διασχίζει χώρες της Μεσογείου. 

Η διαδρομή του Ατλαντικού εξερευνά την ευρωπαϊκή ακτή του Ατλαντικού.

Η διαδρομή του Δούναβη επικεντρώνεται σε χώρες που διαπλέει ο Δούναβης. 

Η διαδρομή της Βαλτικής διασχίζει τις χώρες της ομώνυμης θάλασσας.

Στη διάρκεια του ταξιδιού οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν έργα που συγχρηματοδοτήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα έρθουν σε επαφή με τους ντόπιους και θα γνωρίσουν τον αληθινό τρόπο ζωής κάθε προορισμού. Θα κληθούν να μοιράζονται ό,τι μαθαίνουν και ζουν ανεβάζοντας βίντεο στα social media (μικρό το αντίτιμο για μια τόσο σπουδαία εμπειρία!). Όταν ολοκληρωθεί το πρότζεκτ, το υλικό τους θα χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία ενός road movie και ενός online ταξιδιωτικού οδηγού.

Το Road trip project είναι μια πρωτοβουλία της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Μάθε περισσότερα εδώ χωρίς να αργείς, γιατί αιτήσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές μέχρι τις 11/2.