Δέκα σπουδαστές, μετά τη βράβευσή τους σε εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη, θα λάβουν μέρος στην έκθεση «Beware of Greeks. Contemporary Greek designers».


Σε λίγες μέρες ομάδα φοιτητών από το Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων (ΤΜΣΠΣ) του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με έδρα τη Σύρο, ταξιδεύει στις Βρυξέλλες

Η ομάδα, μετά τη βράβευσή της σε εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη την Παρασκευή 22/9, θα προβάλει τη χώρα μας σε έκθεση με τίτλο “Beware of Greeks-Contemporary Greek designers”, η οποία θα γίνει 16-20/10 στο κεντρικό φουαγιέ του Ευρωκοινοβουλίου.

Οι 24 ομαδικές ή ατομικές εργασίες φοιτητών του ΤΜΣΠΣ που συμμετείχαν στο διαγωνισμό και οι 6 εκτός διαγωνισμού φιλοξενήθηκαν στο Μουσείο Μπενάκη καταφέρνοντας να ανταποκριθούν σε μια διπλή πρόκληση: να εμπνευστούν από την ελληνικότητα και να εμπνεύσουν στο κοινό τις αξίες και τις αρχές της.

Δέκα από αυτούς τους φοιτητές βραβεύτηκαν και θα γίνουν πρεσβευτές του σύγχρονου ελληνικού ντιζάιν στις Βρυξέλλες.

Μαζί με τα έργα τους θα ταξιδέψουν και δημιουργίες φοιτητών του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου του ΤΕΙ Θεσσαλίας, αλλά και έργα Ελλήνων σχεδιαστών (Μαρία-Όλγα Βλάχου, Λούλα Λεβέντη, ομάδα Salty Bag, Σοφία Παπακώστα, Χριστίνα Σκουλούδη, Σέργιος Φωτιάδης).

Η πρωτοβουλία για τη δράση “Beware of Greeks” ανήκει στην ευρωβουλευτή Σοφία Σακοράφα.