Θα πάρουν μέρος στο αφιερωμένο στη χημεία 67ο Lindau Nobel Laureate Meetings.


Τρεις υποψήφιοι διδάκτορες του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης επιλέχθηκαν για να πάρουν μέρος στο 67ο Lindau Nobel Laureate Meetings που θα γίνει 25 - 30 Ιουνίου και είναι αφιερωμένο στον Κλάδο της Χημείας.

Πρόκειται για τους Μάριο Κυδωνάκη, Αθανάσιο Παναγιωτόπουλο και Μύρωνα Τριανταφυλλάκη, οι οποίοι εκπονούν την Διδακτορική τους Διατριβή στο Τμήμα Χημείας με επιβλέποντες καθηγητές αντίστοιχα τους Εμμανουήλ Στρατάκη, Αθανάσιο Κουτσολέλο και Γεώργιο Βασιλικογιαννάκη.

Συνολικά την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν 6 υποψήφιοι διδάκτορες, εκ των οποίων οι 3 από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, του οποίου το Τμήμα Χημείας είναι η 4η φορά που εκπροσωπείται σε αυτή την υψηλού κύρους διεθνή συνάντηση με διακεκριμένους νέους ερευνητές.

Συνολικά 500 νεαροί επιστήμονες από περίπου 80 χώρες θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν 30 κατόχους βραβείων Νόμπελ, και για ένα πενθήμερο θα παρακολουθήσουν διαλέξεις από εξέχοντες επιστήμονες στον κλάδο της Χημείας.

Τα Lindau Nobel Laureate Meetings καθιερώθηκε το 1951 και γίνεται κάθε χρόνο στη μεσαιωνική πόλη Lindau της Γερμανίας.

Οι συναντήσεις αυτές είναι αφιερωμένες στις επιστήμες της Χημείας, της Φυσικής και της Ιατρικής. Επιπλέον από το 2000, ανά πενταετία διοργανώνονται διεπιστημονικές συναντήσεις με την συμμετοχή βραβευμένων με το βραβείο Nobel ερευνητών από τους παραπάνω κλάδους επιστημών.