Κατέλαβαν την τέταρτη θέση στον κόσμο!


Οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης είχαν εξαιρετική παρουσία στην κατηγορία ποδοσφαίρου με ρομπότ (http://www.wro2016india.org/wrofootball/) με τους Robo Specialists να έχουν στη σύνθεσή τους τον περσινό αργυρό Ολυμπιονίκη Αλέξανδρο Πανταζίδη, τους Δημήτρη Παρασκευόπουλο και Σονέρ Χασάνογλου καταλαμβάνοντας την 4η θέση παγκοσμίως! 

Μάλιστα στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο ενώ έχαναν με 3-0 από τη ρώσικη ομάδα, κατάφεραν να ισοφαρίσουν, στο τέλος όμως δέχτηκαν ένα γκολ και έτσι έχασαν το μετάλλιο για μόλις ένα τέρμα!

Η άλλη μεγάλη επιτυχία για τη χώρα μας προήλθε από την ομάδα "BEAST"  του 7ου ΓΕΛ Τρικάλων, στην OPEN Λυκείου (http://www.wro2016india.org/open-senior-high/), που κατετάγη 8η στην Ολυμπιάδα! 

Αξίζουν συγχαρητήρια στους συντελεστές και αυτής της επιτυχίας, στους μαθητές Γκούμε Λαυρέντιο, Ζιούτο Κωνσταντίνο, Καλαντζή Σωτήριο και Κατσίκα Στέφανο και στους εκπαιδευτικούς κ. Καραγιώργου Ελευθερία (προπονήτρια) και κ. Μπλέκα Κωνσταντίνο (Υποδιευθυντή).

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν περιβαλλοντικό. Λύση στο πρόβλημα έδωσαν οι 500+ μαθητικές ομάδες με τα ρομποτάκια τους το τριήμερο 25-27 Νοεμβρίου 2016, στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, η οποία φέτος πραγματοποιήθηκε στο Νέο Δελχί της Ινδίας.