Πρόκειται για σημαντικές προσθήκες


Με νέους Συνεργάτες στο ακαδημαϊκό δυναμικό της συνεχίζεται η ανάπτυξη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Οι εγνωσμένου κύρους, σε διεθνές επίπεδο, νέοι Συνεργάτες πρόκειται να συμβάλουν, τόσο στο ερευνητικό, όσο και στο διδακτικό έργο και τον εμπλουτισμό του προγράμματος σπουδών της Σχολής, κυρίως μέσω της εκτενούς πρακτικής εμπειρίας και εμπειρογνωμοσύνης που διαθέτουν.

Η Σύγκλητος του Ιδρύματος, όπως διαβάζουμε στο paideia-news.com, κατά την τελευταία συνεδρία της, αποφάσισε ομόφωνα όπως προσφέρει τη θέση Συνεργατών Καθηγητών (Adjunct Professors) της Ιατρικής Σχολής στους εξής:

-Καθηγητή Αριστομένη Εξαδάκτυλο, Διευθυντή του Τμήματος Επειγοντολογίας (Emergency Medicine) στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Βέρνης. Πρόκειται για τον  μοναδικό Έλληνα Καθηγητή και Διευθυντή με δική του Έδρα στην Επειγοντολογία στην Ευρώπη. Το σύνθημα του Τμήματός του είναι, «Δεν εργάζεσαι ποτέ μόνος» (“You never work alone”), κάτι που αναδεικνύει τη μεγάλη σημασία που έχει η ομαδική εργασία για την ειδικότητά του.

-Καθηγητή Πέτρο Κουτράκη, Καθηγητή στις Περιβαλλοντικές Επιστήμες στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, Επικεφαλής του Exposure, Epidemiology and risk program, Διευθυντή του  U.S. EPA και Διευθυντή της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ στην Κύπρο (διεθνής πρωτοβουλία).

-Καθηγητή Μιχάλη Κουτσιλιέρη, Καθηγητή Φυσιολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ο Καθ. Κουτσιλιέρης, έχει καταλάβει διοικητικές θέσεις στο Εθνικό Συμβούλιο για την έρευνα, στο Ερευνητικό Κέντρο Αλέξανδρος Φλέμινγκ ενώ διετέλεσε 3 φορές Πρόεδρος της Ένωσης Καθηγητών Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2005 τιμήθηκε με το Β΄ βραβείο Εθελοντισμού από το Υπουργείο Υγείας της Ελλάδας.

-Καθηγητή Δημήτριο Μπούμπα, Καθηγητή Παθολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.  Μέλος της διοικούσας επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ρευματολογικής Εταιρείας (EULAR),  Πρόεδρος της Επιτροπής Εκπαίδευσης και Ειδίκευσης και Πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας  της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Συστηματικό Ερυθηματώδη Λύκο και Πρόεδρος της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (ERC) για την κρίση προχωρημένων  βιοιατρικών ερευνητικών προτάσεων.

H Ιατρική Σχολή στεγάζεται στο ανακαινισμένο και πλήρως εξοπλισμένο Σιακόλειο Εκπαιδευτικό Κέντρο Κλινικής Ιατρικής (ΣΕΚΚΙ). Εκεί, στεγάζονται, μεταξύ άλλων, τα κλινικά εργαστήρια και τα εργαστήρια ανατομίας, καθώς και το Κέντρο Ερευνών Μοριακής Ιατρικής.