Πως θα γίνει η κατανομή 3.000 υποψηφίων σε 7 εξεταστικά κέντρα


 

Πως θα γίνει η κατανομή 3.000 υποψηφίων σε 7 εξεταστικά κέντρα

 

Περίπου 3000 υποψήφιοι θα πάρουν μέρος στις εξετάσεις πιστοποίησης των ΙΕΚ. Σε 7 πόλεις θα διενεργηθούν οι Εξετάσεις Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης Αποφοίτων Ι.Ε.Κ. 1ης περιόδου. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΠΠΕΠ σε αυτές θα λάβουν μέρος περίπου 3.000 υποψήφιοι, οι οποίοι θα εξεταστούν στο Θεωρητικό Μέρος 110 ειδικοτήτων και στο Πρακτικό Μέρος 101 ειδικοτήτων.

 

Πιο αναλυτικά με βάση τον αριθμό των υποψηφίων ανά Διοικητική Περιφέρεια οι Εξετάσεις θα διενεργηθούν στις πόλεις: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Ηράκλειο, Ιωάννινα και Κομοτηνή.

 

Οι υποψήφιοι της Διοικητικής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων θα εξετασθούν στα Εξεταστικά Κέντρα της Δυτικής Ελλάδας και της Ηπείρου. Συγκεκριμένα: οι υποψήφιοι που διαμένουν στην Κέρκυρα και στη Λευκάδα θα εξετασθούν στο Εξεταστικό Κέντρο της Ηπείρου (Δ.Ι.Ε.Κ. Ιωαννίνων), ενώ οι διαμένοντες σταυπόλοιπα Ιόνια Νησιά θα εξετασθούν στο Εξεταστικό Κέντρο Δυτικής Ελλάδας (Δ.Ι.Ε.Κ. Πάτρας).

 

- Οι υποψήφιοι της Διοικητικής Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας θα εξετασθούν στο Εξεταστικό Κέντρο της Κεντρικής Μακεδονίας (Δ.Ι.Ε.Κ. Νεάπολης Θεσσαλονίκης) ή της Ηπείρου (Δ.Ι.Ε.Κ. Ιωαννίνων).

 

- Οι υποψήφιοι της Διοικητικής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας θα εξετασθούν στο Εξεταστικό Κέντρο της Αττικής (Δ.Ι.Ε.Κ. Ηλιούπολης) ή της Θεσσαλίας(1ο Δ.Ι.Ε.Κ. Λάρισας).

 

- Οι υποψήφιοι της Διοικητικής Περιφέρειας Πελοποννήσου θα εξετασθούν στα Εξεταστικά Κέντρα της Αττικής (Δ.Ι.Ε.Κ. Ηλιούπολης) ή της Δυτικής Ελλάδας (Δ.Ι.Ε.Κ Πάτρας).

 

- Οι υποψήφιοι της Διοικητικής Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου θα εξετασθούν στο Εξεταστικό Κέντρο της Αττικής (Δ.Ι.Ε.Κ. Ηλιούπολης) ή της Κεντρικής Μακεδονίας (Δ.Ι.Ε.Κ. Νεάπολης Θεσσαλονίκης) ή της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (Δ.Ι.Ε.Κ. Κομοτηνής).

 

- Οι υποψήφιοι της Διοικητικής Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου θα εξετασθούν στο Εξεταστικό Κέντρο της Αττικής (Δ.Ι.Ε.Κ. Ηλιούπολης) ή της Κρήτης (1οΔ.Ι.Ε.Κ. Ηρακλείου).

 

Οι υποψήφιοι των Διοικητικών Περιφερειών στις οποίες δεν θα λειτουργήσουν Εξεταστικά Κέντρα θα πρέπει να αποστείλουν, εντός 24 ωρών από την ανακοίνωση, ηλεκτρονικό μήνυμα ( e - mail ) στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για να δηλώσουν, σύμφωνα με τα ανωτέρω, το Εξεταστικό Κέντρο στο οποίο επιθυμούν να εξετασθούν. Σε περίπτωση μη αποστολής ηλεκτρονικού μηνύματος ο Οργανισμός θα προβεί σε κατανομή των υποψηφίων χωρίς δυνατότητα αλλαγής.

 

Το Θεωρητικό Μέρος των εξετάσεων θα διεξαχθεί στο χρονικό διάστημα από 4 έως και 22 Ιουλίου 2016, καθημερινές. Το αναλυτικό πρόγραμμα ανά ημέρα και ειδικότητα θα ανακοινωθεί άμεσα από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. μόλις ολοκληρωθεί ο έλεγχος των αιτήσεων των υποψηφίων.

 

Η εξέταση του Πρακτικού Μέρους των εξετάσεων θα διεξαχθεί την ίδια μέρα με την εξέταση του Θεωρητικού Μέρους ή σε διαφορετική μέρα κατά τη διάρκεια της εξεταστικής περιόδου. Το Αναλυτικό πρόγραμμα του Πρακτικού Μέρους των εξετάσεων θα ανακοινωθεί άμεσα από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. μόλις ολοκληρωθεί ο έλεγχος των αιτήσεων των υποψηφίων.

 

Για τα θέματα όλων των ειδικοτήτων Ι.Ε.Κ. των Εξετάσεων Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης , 1ης εξεταστικής περιόδου 2016 πατήστε εδώ. Για τη χρονική διάρκεια διενέργειας του Πρακτικού Μέρους των Εξετάσεων Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης, 1ης εξεταστικής περιόδου 2016, ανά ειδικότητα πατήστε εδώ.