Για τα παιδιά ναυτικών και υπαλλήλων του ομίλου


Για τα παιδιά ναυτικών και υπαλλήλων του ομίλου

 

Το Ίδρυμα Ωνάση προκηρύσσει το Ειδικό Πρόγραμμα Υποτροφιών για τα παιδιά Ναυτικών και Υπαλλήλων του Ομίλου Ωνάση, ακαδημαϊκού έτους 2016/2017, ως αναγνώριση της μακράς και ευδόκιμης υπηρεσίας των γονέων τους, για τα ακόλουθα επίπεδα σπουδών στην Ελλάδα:

Α. ΑΝΩΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ (Α.Ε.Ι., Τ.Ε.Ι., ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΣ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ).
Β. ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ Η’ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (Ι.Ε.Κ.).
Γ. ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΟΛΛΕΓΙΑ, ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΕΠΙΣΗΜΟ ΤΙΤΛΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ.

ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ
1. Προϋπηρεσία γονέα: Τουλάχιστον 15 χρόνια πραγματικής θαλάσσιας υπηρεσίας ή 20 χρόνια συνεχούς υπαλληλικής εργασίας.
2. Αιτήσεις μπορούν να υποβάλουν μόνο όσοι έχουν ελληνική ιθαγένεια ή/και εθνικότητα.
3. Δεν χορηγούνται υποτροφίες για σπουδές μερικής παρακολούθησης ή εξ αποστάσεως.
4. Ως ημερομηνία έναρξης της υποτροφίας ορίζεται η 1η Οκτωβρίου 2016. Οι υποτροφίες δεν έχουν αναδρομική ισχύ.
5. Η διάρκεια της υποτροφίας υπολογίζεται με βάση την ελάχιστη χρονική διάρκεια που ορίζεται στον Κανονισμό του Προγράμματος Σπουδών που έχει επιλέξει ο υποψήφιος.
6. Οι υποψήφιοι, παιδιά εργαζομένων του Ομίλου Ωνάση, που είναι μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδας, θα πρέπει:
• να φοιτούν στη Γ΄ Λυκείου και ο Μ.Ο. βαθμολογίας του Α΄ τετραμήνου να είναι τουλάχιστον 12,00/20,00 ή
• να έχουν Απολυτήριο Λυκείου με Γενικό Βαθμό τουλάχιστον 12,00/20,00.
7. Οι υποψήφιοι, παιδιά εργαζομένων του Ομίλου Ωνάση, που είναι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού, θα πρέπει:
• να φοιτούν στην αντίστοιχη τάξη με τη Γ΄ Λυκείου με τις ισότιμες ως άνω βαθμολογίες ή
• να έχουν το αντίστοιχο απολυτήριο Λυκείου της χώρας σπουδών τους.
Σημείωση: Το Ίδρυμα δέχεται αιτήσεις που αφορούν σε προπτυχιακές σπουδές σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού μόνο στην περίπτωση που οι γονείς είναι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ
1. Οι υποψήφιοι καλούνται να μελετήσουν προσεκτικά την Προκήρυξη πριν συμπληρώσουν την αίτηση.
2. Με την υποβολή της αίτησης για υποτροφία ο υποψήφιος δηλώνει ρητά και ανέκκλητα ότι αποδέχεται ανεπιφύλακτα όλους τους όρους της παρούσας Προκήρυξης και της σχετικής Αίτησης/Υπεύθυνης Δήλωσης.
3. Οι υποψήφιοι υποχρεούνται να υποβάλουν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά εντός των καθορισμένων προθεσμιών που αναγράφονται στην παρούσα Προκήρυξη.
4. Η αλληλογραφία με το Ίδρυμα διεξάγεται στην Ελληνική γλώσσα. Βεβαιώσεις, πιστοποιητικά και λοιπά επίσημα έγγραφα από Εκπαιδευτικά Ιδρύματα του εξωτερικού πρέπει να είναι στην Αγγλική ή Γαλλική γλώσσα, διαφορετικά να συνοδεύονται από επίσημη μετάφραση. Δεν απαιτείται μετάφραση των Διπλωμάτων ξένων γλωσσών.
5. Τα δικαιολογητικά δεν επιστρέφονται. Γι’ αυτό, οι υποψήφιοι καλούνται να υποβάλουν απλές φωτοτυπίες των επίσημων εγγράφων, μεγέθους Α4. Δεν απαιτείται επικύρωση.
6. Οι υποψήφιοι υποβάλλουν την αίτησή τους μόνον ηλεκτρονικά και αποστέλλουν τα λοιπά δικαιολογητικά ταχυδρομικά, ως εξής:
Βήμα 1ο
Συμπληρώνουν και υποβάλλουν την αίτηση μέσω της ιστοσελίδας του Ιδρύματος: www.onassis.org -Υποτροφίες -Υποτροφίες προς Έλληνες - Ειδικό Πρόγραμμα
Υποτροφιών για τα Παιδιά Ναυτικών και Υπαλλήλων του Ομίλου Ωνάση - Όμιλος Ωνάση - Υποτροφίες για Ανώτατες / Ανώτερες / Μεταλυκειακές Σπουδές - Ηλεκτρονική αίτηση, μέχρι και 1/2/2016 και σημειώνουν τον κωδικό επιβεβαίωσης υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης που εμφανίζεται στην οθόνη του υπολογιστή τους.
Βήμα 2ο
Συγκεντρώνουν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και τα αποστέλλουν ταχυδρομικά συστημένα μέχρι και 1/2/2016 (λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία κατάθεσης βάσει σφραγίδας Ταχυδρομείου στη διεύθυνση:
AΡIONA ΕΛΛΑΣ Α.Ε.
ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΩΝΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ
ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑΥΤΙΚΩΝ & ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΜΙΛΟΥ ΩΝΑΣΗ
ΑΙΣΧΙΝΟΥ 4, 105 58 ΑΘΗΝΑ
[Κωδικός επιβεβαίωσης υποβολής ηλεκτρονικής Αίτησης] (Συμπληρώνεται από τον υποψήφιο)
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Τηλ: 210 37 13 055, Fax: 210 33 15 913
Hλ. διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., http://www.onassis.org
ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016