Ώρα να γνωρίσουμε την Αγγελική Παππά


Ώρα να γνωρίσουμε την Αγγελική Παππά

 

Το Global Teacher Prize θεωρείται το εκπαιδευτικό αντίστοιχο των βραβείων Νόμπελ. Μέσα στους φετινούς πενήντα υποψήφιους συναντάμε και μια Ελληνίδα, την Αγγελική Παππά. Σκοπός των βραβείων είναι να αξιολογήσει εκατομμύρια εκπαιδευτικούς από όλο τον κόσμο και ακόμη να ξεχωρίσει εκείνον που συμβάλλει στο να αναδειχθεί η σημασίας της διδασκαλίας.

 

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο (στο οποίο η Ελληνίδα εκπαιδευτικός μίλησε), η συμβολή της Αγγελικής Παππά είναι αδιαμφισβήτητη, καθώς δεν είναι μόνο το πάθος για τη δουλειά της που την χαρακτηρίζει, αλλά και η ειδίκευσή της στη διαφοροποιημένη διδασκαλία και την ειδική αγωγή στην ξένη γλώσσα. Από την ειδίκευση αυτή προέκυψε το "i love dyslexia"(ILD), το οποίο είναι το μοναδικό διεθνώς εκπαιδευτήριο βιωματικής και ολιστικής εκμάθησης αγγλικών για μαθητές με δυσλεξία και ειδικές μαθησιακές ανάγκες.


Στο πλούσιο βιογραφικό της Αγγελικής Παππά περιλαμβάνεται ακόμη η συνεργασία της με το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς και με το πανεπιστήμιο της Ουψάλα στη Σουηδία στα πεδία της έρευνας και της εκπαίδευσης.


«Η επιλογή μου από την επιτροπή της οργάνωσης είναι για μένα η υλοποίηση ενός οράματος για μια Ελλάδα στη θέση που της αξίζει» λέει η ίδια, συμπληρώνοντας  για την συνέχεια από εδώ και πέρα πως «θα με βρει πιο μαχητική από ποτέ στην προαγωγή της ενάρετης Παιδείας για τη χώρα μας και όλον τον κόσμο. Η Παιδεία είναι η λύση στην πολιτισμική και οικονομική κρίση που βιώνουμε».


Οι δέκα τελικοί υποψήφιοι θα ανακοινωθούν τον ερχόμενο Φεβρουάριο, ενώ ο τελικός νικήτης θα αναδειχθεί τον Μάρτιο του 2016.