Οι εγγραφές ξεκινούν από τις 15 Σεπτεμβρίου και έπειτα


Οι εγγραφές ξεκινούν από τις 15 Σεπτεμβρίου και έπειτα

«Προηγμένες Μέθοδοι Κατασκευής Προϊόντων από Ξύλο» είναι το αντικείμενο του Αυτοδύναμου Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) το οποίο διοργανώνει το Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου Τ.Ε. της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών (Σ.Τ.Ε.Φ.) του ΤΕΙ Θεσσαλίας, με έδρα την Καρδίτσα. Στο Μεταπτυχιακό γίνονται δεκτοί απόφοιτοι του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου ή πτυχιούχοι ΑΕΙ συναφούς ειδικότητας, διπλωματούχοι Πολυτεχνικών Σχολών, πτυχιούχοι Θετικών Επιστημών των Πανεπιστημίων, πτυχιούχοι Τμημάτων Οικονομικών, Διοίκησης, Μάρκετινγκ, πτυχιούχοι άλλων Τμημάτων ΑΕΙ (Πανεπιστημίων ή ΤΕΙ) με σχετική συνάφεια με το αντικείμενο του εν λόγω ΜΠΣ και πτυχιούχοι ΑΕΙ της αλλοδαπής, συναφούς ειδικότητας, αφού προσκομίσουν ισοτιμία του τίτλου τους από το αρμόδιο όργανο.

Οι εγγραφές πραγματοποιούνται κατά το δεύτερο 15ήμερο του Σεπτεμβρίου 2015, ενώ τα μαθήματα θα αρχίζουν στα μέσα Οκτωβρίου 2015 και θα πραγματοποιούνται στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Τμήματος Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου Τ.Ε. στην Καρδίτσα, στην ελληνική γλώσσα.

Το πρόγραμμα των μαθημάτων είναι δυνατόν να υλοποιείται κάθε Παρασκευή (απόγευμα) και Σάββατο (πρωί), προκειμένου να διευκολύνονται εργαζόμενοι φοιτητές που βρίσκονται σε μακρινή απόσταση από την Καρδίτσα.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Διευθυντής του Μεταπτυχιακού, Καθηγητής Ιωάννης Παπαδόπουλος, τονίζει πως σκοπός και αντικείμενο είναι η δημιουργία εξειδικευμένων και ικανών στελεχών επιχειρήσεων και υπηρεσιών, αλλά και επιχειρηματιών και ερευνητών σε θέματα: διεξαγωγής εφαρμοσμένης έρευνας για τις προηγμένες και ολοκληρωμένες μεθόδους σχεδιασμού, παραγωγής, ποιοτικού ελέγχου και αποτελεσματικής διάθεσης καινοτόμων προϊόντων ξύλου και επίπλων ξεκινώντας από την σύλληψη της ιδέας, την έρευνα αγοράς, συνεχίζοντας στο σχεδιασμό, την κατασκευή, τον έλεγχο, την πιστοποίηση και καταλήγοντας στην προώθηση και επιτυχή εμπορική πορεία αυτών σε συνεργασία με επιχειρήσεις για την βελτίωση της διεθνούς ανταγωνιστικότητάς τους.

Όπως, επίσης, την προαγωγή των γνώσεων στο συγκεκριμένο αντικείμενο του προγράμματος και την προετοιμασία για μεταπτυχιακές σπουδές διδακτορικού επιπέδου.



Πηγή: News