Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο Coventry της Αγγλίας


Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο Coventry της Αγγλίας

H Converse
είχε την χαρά να υποστηρίξει για 2η χρονιά την ομάδα Pole Positon, που εκπροσώπησε την Ελλάδα στο 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 4x4 in Schools προσφέροντας παπούτσια All Star & Star Player για την εμφάνισή της.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 21-24 Ιουνίου στο Coventry στην Αγγλία και συγκεκριμένα στην RICOH ARENA, ενώ πέρσιη ίδια ομάδα διακρίθηκε στο διαγωνισμό F1 in Schools στο Abu Dhabi.

Σκοπός του Διαγωνισμού για τον οποίο η ελληνική ομάδα πραγματοποίησε το ταξίδι στην Αγγλία, στον οποίο συμμετείχαν 14 ομάδες από όλο τον κόσμο, ήταν να κατασκευαστεί ένα μοντέλο 4x4 με διαστάσεις έως 20x36εκατοστά το οποίο έπρεπε να ξεπεράσει μια συγκεκριμένη πίστα, με εμπόδια ανάλογα με αυτά που αντιμετωπίζουν και τα κανονικά εκτός δρόμου αυτοκίνητα.


POLE POSITION & CONVERSE 3.JPG



Η Pole Positon κατάφερε να κατακτήσει δύο Παγκόσμια βραβεία:

1. Βραβείο Έρευνας και Ανάπτυξης

2. Το βραβείο καλύτερης πρωτοεμφανιζόμενης ομάδας (η ομάδα εργάσθηκε μόλις 4 μήνες και κατάφερε να ξεπεράσει ομάδες που εργάζονται χρόνια στο αντικείμενο).

Οι διαγωνιζόμενοι είχαν τη δυνατότητα να βελτιώσουν ένα βασικό μοντέλο το οποίο διατέθηκε από τον διοργανωτή ή να κατασκευάσουν ένα δικό τους μοντέλο.Η ομάδα Pole Position, με την βοήθεια του Έλληνα σχεδιαστή και κατασκευαστή αυτοκινήτου τον Δημήτρη Κορρέ, ήταν η μοναδική που διαγωνίσθηκε με ένα μοντέλο πλήρως σχεδιασμένο και κατασκευασμένο εξ αρχής.

Η Converse είναι υπερήφανη για την επιτυχία της Ελληνικής Ομάδας, που για μια ακόμα φορά αποδεικνύει ότι η χώρα μας διαθέτει ικανότατους και ταλαντούχους νέους που μπορούν να διακριθούν σε προκλήσεις παγκοσμίου επιπέδου,  με το μήνυμα να συνεχίσουν να ονειρεύονται, να προσπαθούν και να αγωνίζονται τίμια.