Δείτε τις προϋποθέσεις


Δείτε τις προϋποθέσεις

 

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ανακοινώνει από τα έσοδα του κληροδοτήματος «ΧΡΗΣΤΟΥ ΒΡΑΚΑ» γραπτό διαγωνισμό για τη χορήγηση πέντε (5) συνολικά υποτροφιών στη μνήμη ΜΑΤΗ ΚΑΙ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΒΡΑΚΑ για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 σε προπτυχιακούς φοιτητές όλων των Τμημάτων του Α.Π.Θ., που κατάγονται από τη Γέρμα Νομού Καστοριάς και κατά προτίμηση από συγγενικές οικογένειες του διαθέτη Χρήστου Βράκα, μη δε υπαρχόντων υποψηφίων από τη Γέρμα Νομού Καστοριάς θα προτιμούνται οι υποψήφιοι που κατάγονται από το Βογατσικό και το Κωσταράζι Νομού Καστοριάς με προτεραιότητα όσων έχουν αποφοιτήσει από το Γυμνάσιο Τσοτυλίου.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Οι υποψήφιοι για τη χορήγηση της υποτροφίας θα πρέπει να υποβάλουν μέχρι 31/08/2015 αίτηση (το έντυπο χορηγείται) στο Τμήμα Κληροδοτημάτων του Α.Π.Θ. ( 2ος όροφος κτιρίου Κ. Καραθεοδωρή – πρώην Διοίκησης, τηλ. 2310/99-5214/7250 , ΦΑΞ: 2310/ 995213, www.klirodotimata.web.auth.gr ) συνοδευόμενη από τα παρακάτω δικαιολογητικά:

1. Πιστοποιητικό σπουδών αναλυτικής βαθμολογίας από το οποίο θα προκύπτει ότι ο υποψήφιος έχει πετύχει στα μαθήματα του προηγούμενου έτους ή των προηγούμενων ετών των σπουδών του με μέσο όρο βαθμολογίας τουλάχιστον «λίαν καλώς» δηλ 6,50 και πάνω. Οι πρωτοετείς φοιτητές θα υποβάλλουν απολυτήριο Λυκείου με βαθμό τουλάχιστον «λίαν καλώς» και πιστοποιητικό εγγραφής και φοίτησης στο Τμήμα του Α.Π.Θ.
2. Αντίγραφο ποινικού μητρώου (αναζητείται αυτεπάγγελτα από το Τμήμα Κληροδοτημάτων)

3. Αντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας από την οποία θα αποδεικνύεται η ηλικία του υποψηφίου (κάτω των 36 ετών), ανεξάρτητα αν πρόκειται για άντρα ή γυναίκα ή για υπαλλήλους του Δημοσίου και των Ν.Π.Δ.Δ..

4. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από το οποίο θα προκύπτει η ελληνική ιθαγένεια του υποψηφίου και η καταγωγή του από τις ανωτέρω περιοχές είτε από την πατρική είτε από την μητρική γραμμή του υποψηφίου. Το Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης, θα αναζητείται από τον υποψήφιο υπότροφο λόγω καλύτερης γνώσης των οικογενειακών δεδομένων

5. Αντίγραφο απολυτηρίου για όποιον έχει αποφοιτήσει από το Λύκειο Τσοτυλίου Ν. Κοζάνης

6. Αποδεικτικό ή αποδεικτικά συγγενικής σχέσης υποψηφίου και διαθέτη για όποιον είναι συγγενής του Χρήστου Βράκα

7. Υπεύθυνη Δήλωση του υποψηφίου στην οποία θα δηλώνει ότι:
α) αποδέχεται τους όρους της Προκήρυξης
β) ότι δεν έλαβε ούτε λαμβάνει άλλη υποτροφία για τις ίδιες σπουδές από άλλη κληρονομία, κληροδοσία ή δωρεά και
γ) ότι δεν έχασε από δική του υπαιτιότητα υποτροφία που του χορηγήθηκε προηγούμενα. Όποιος καταθέσει ελλιπή δικαιολογητικά, μπορεί να τα προσκομίσει μέχρι την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΡΑΠΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

Αποκλείονται του διαγωνισμού όσοι:
α) καταθέσουν ελλιπή δικαιολογητικά για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό
β) δεν προσέλθουν έστω και δικαιολογημένα στην εξέταση οποιουδήποτε μαθήματος του διαγωνισμού
γ) προσέλθουν στην εξέταση των μαθημάτων έστω και δικαιολογημένα μετά την εκφώνηση ή την παράδοση των θεμάτων στους υποψηφίους.


ΠΟΣΟ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑΣ

Το μηνιαίο ποσό της υποτροφίας ανέρχεται στο ύψος των τριακοσίων (300,00 €) ευρώ για κάθε έναν υπότροφο.

ΕΝΑΡΞΗ – ΛΗΞΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑΣ

Η υποτροφία θα αρχίσει από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2015-16 (Σεπτέμβριο 2015) και θα διαρκέσει μέχρι τη λήξη της διάρκειας των κανονικών βασικών σπουδών του υποτρόφου στο Τμήμα όπου φοιτά στο Α.Π.Θ. ( Ιούνιο του τελευταίου έτους σπουδών) με την προϋπόθεση ότι ο υπότροφος δεν θα παραβεί τους όρους του συμβολαίου της υποτροφίας του.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ – ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Ο γραπτός διαγωνισμός για την ανάδειξη των υποτρόφων θα πραγματοποιηθεί στις 17/09/2015 ημέρα Πέμπτη και ώρα 9.00-11.00 πμ για το πρώτο μάθημα και ώρα 12.00-14.00 μμ για το δεύτερο μάθημα στο αμφιθέατρο Α΄ (Αίθουσα Ε. Τσιρογιάννης) του 1ου ορόφου της παλαιάς πτέρυγας της Κτηνιατρικής Σχολής

Περισσότερες πληροφορίες εδώ