Δείτε το θέμα και τα βραβεία


Δείτε το θέμα και τα βραβεία


Ο 2ος Φοιτητικός Διαγωνισμός «Νίκος Αναλυτής» απευθύνεται σε ομάδες 3ων-4ων πανεπιστημιακών φοιτητών προ/μεταπτυχιακών προγραμμάτων, στα οποία η ΕΚΕ περιλαμβάνεται στα επιστημονικά τους ενδιαφέροντα (π.χ. έρευνα, διδασκαλία, σεμινάρια κ.λπ.). Ο ελάχιστος αριθμός ατόμων που μπορούν να συγκροτήσουν μια ομάδα είναι τρεις και ο μέγιστος τέσσερις. Οι ομάδες μπορούν να αποτελούνται από:

- προπτυχιακούς φοιτητές όλων των ετών
- μεταπτυχιακούς φοιτητές
- συνδυασμό προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών

Επίσης, δυνατότητα συμμετοχής έχουν και άτομα που αποφοιτούν εντός του χρονικού κύκλου του διαγωνισμού (Νοέμβριος 2014 – Μάιος 2015)

Θεματολογία

“Ο ρόλος της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στο επιχειρείν ως μοχλός ανάπτυξης”. - με έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και - κατά προτίμηση στους κλάδους τουρισμού, ναυτιλίας, αγροτο – διατροφής

Δομή εργασιών

1 Οι εργασίες θα υποβληθούν με τη χρήση προδιαγεγραμμένης φόρμας (σε μορφή word), η οποία παρέχεται από τους διοργανωτές μέσω της ιστοσελίδας www.csrhellas.gr.
2 Οι εργασίες δεν πρέπει να υπερβαίνουν τις 5.000 λέξεις, εκτός των παραρτημάτων που πιθανόν να υποβληθούν.

Προδιαγραφές/ Κριτήρια αξιολόγησης

Τα κριτήρια που θα χρησιμοποιηθούν για την αξιολόγηση είναι:

- Καινοτομία/Πρωτοτυπία. Το θέμα να μην έχει αναδειχθεί μέχρι τώρα από άλλη εργασία. Να έχει νεωτεριστικές ιδέες άμεσα συνδεδεμένες με το αναπτυσσόμενο θέμα. Να υπάρχει καινοτομία στην προσέγγιση.
- Κριτική ανάλυση. Η εργασία να μην περιέχει μια απλή περιγραφή του θέματος.
- Έρευνα πεδίου ή/και μελέτες περιπτώσεων (case studies) από την Ελλάδα και ειδικότερα μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Χρήση ποιοτικών και ποσοτικών στοιχείων. - Ολιστική προσέγγιση. Πολύπλευρη και συνολική θεώρηση του θέματος.
- Συμπεράσματα/Προτάσεις. Μπορούν να περιλαμβάνουν νέες ιδέες αλλά και διορθωτικές ενέργειες για βελτίωση

Αριθμός Συμμετοχών

Κάθε ομάδα μπορεί να συμμετάσχει με μόνον μια εργασία και κάθε φοιτητής μπορεί να συμμετάσχει σε μια μόνο ομάδα.

Υποβολή εργασιών

Όλες οι εργασίες πρέπει να υποβληθούν με “ανέβασμα” (uploading) του συμπληρωμένου template αποθηκευμένου σε μορφή Word.

Διασφάλιση υποβολής

Οι ενδιαφερόμενοι για να συμμετάσχουν πρέπει να εγγραφούν μέσω της ιστοσελίδας (www.csrhellas.gr) και θα λάβουν αποκλειστικό μήνυμα που θα τους επιτρέψει την υποβολή. Με την υποβολή της εργασίας θα λάβουν επιβεβαιωτικό μήνυμα επιτυχούς παραλαβής της.

Ημερομηνία λήξης

Οι εργασίες πρέπει να υποβληθούν με “ανέβασμα” (uploading) του συμπληρωμένου template, μέχρι και την 30η Μαρτίου 2015 και ώρα 23:59.

Ενημερωτικά/Εκπαιδευτικά Webinar

Οι φοιτητές που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ενημερωτικά/εκπαιδευτικά webinar σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν μέσω της ιστοσελίδας του CSR Hellas. Mέσω της ιστοσελίδας, δίνεται, επίσης, η δυνατότητα αναζήτησης και ανεύρεσης συνεργατών για τη συγκρότηση φοιτητικής ομάδας,

Αξιολόγηση

Οι εργασίες θα δοθούν στους αξιολογητές ανώνυμα. Κάθε μια εργασία θα αξιολογηθεί από ομάδα δυο αξιολογητών, αποτελούμενη από έναν εκπρόσωπο της ακαδημαϊκής και έναν της επιχειρηματικής κονότητας, με εμπειρία στο σχετικό τομέα. Αρχικά, η κάθε εργασία θα βαθμολογηθεί ξεχωριστά από τον κάθε αξιολογητή, οι οποίοι στη συνέχεια θα συζητήσουν τις απόψεις τους προκειμένου να καταλήξουν σε μία από κοινού βαθμολογία. Τέλος, όλες οι υποψηφιότητες θα συζητηθούν από το σύνολο των αξιολογητών και η ολομέλεια θα αποφασίσει ποιες υποψηφιότητες θα προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο κρίσης.

Κριτές και διαδικασία τελικής φάσης

Οι ομάδες που θα κατορθώσουν να περάσουν στο στάδιο της τελικής επιλογής θα κληθούν να παρουσιάσουν τις εργασίες τους, σε ομάδα κριτών, εντός Απριλίου 2015. Κάθε ομάδα πρέπει να είναι έτοιμη να δεχθεί ερωτήσεις από τους κριτές.

Ανακοίνωση Νικητών

Οι νικητές θα ανακοινωθούν εντός Απριλίου - Μαΐου 2015 σε ειδική εκδήλωση που θα προγραμματιστεί από τους διοργανωτές.

Βραβεία

Θα δοθούν τρία βραβεία στα μέλη των τριών καλύτερων εργασιών τα οποία θα περιλαμβάνουν μετάβαση σε εκδήλωση Ευρωπαϊκού Θεσμικού Οργάνου, εντός του 2015 στο εξωτερικό, με τα έξοδα καλυμμένα.

Αναπληροφόρηση (Feedback)

Σε όλες τις ομάδες που συμμετείχαν στο στάδιο της τελικής επιλογής και που δεν αναδείχθηκαν μεταξύ των νικητών θα αποσταλεί σύντομος σχολιασμός υπό τη μορφή σημειώσεων.

Διαδικασία Παραπόνων

Οποιοδήποτε παράπονο σχετικά με το διαγωνισμό μπορεί να υποβληθεί καθ' όλη τη διάρκεια της υλοποίησής του στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., προκειμένου οι διοργανωτές να επιληφθούν σχετικά.

Δικαιώματα

Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα μελλοντικής δημοσιοποίησης των εργασιών με όποιο μέσο θεωρούν κατάλληλο ανά περίπτωση.