Διαβάστε τις λεπτομέρειες


Διαβάστε τις λεπτομέρειες


Ένα διαφορετικό σκηνικό στην εκπαίδευση αναμένεται μετά τις αλλαγές που αφορούν από την Α' Λυκείου μέχρι και τις πανελλαδικές εξετάσεις αλλά και τις μετεγγραφές και τις οποίες σκέφτεται να εφαρμόσει η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Με βάση της ανακοινώσεις του υπουργού Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά, οι μαθητές των δυο πρώτων τάξεων του Λυκείου δεν θα δώσουν φέτος εξετάσεις πανελλαδικού χαρακτήρα.

Η Τράπεζα Θεμάτων θα καταργηθεί όμως θα συνεχίσει να λειτουργεί με συμβουλευτικό χαρακτήρα τόσο για τους καθηγητές όσο και για τους μαθητές. Όσοι επιθυμούν, θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο σάϊτ της, όπως και στα θέματα ανά μάθημα που θα συνεχίσουν να είναι αναρτημένα.

Μαζί με αυτά θα αλλάξει και το σύστημα των εξετάσεων για την εισαγωγή στα ΑΕΙ, που θα έκανε εγκαίνια του χρόνου και αφορούσε κυρίως τους φετινούς μαθητές της Β’ Λυκείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους», το Υπουργείο Παιδείας θα κρατήσει το υπάρχον σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων με τα έξι μαθήματα, κάνοντας όμως παράλληλα αρκετές βελτιωτικές αλλαγές ώστε να διευκολυνθούν οι χιλιάδες υποψήφιοι και οι απόφοιτοι παλαιότερων ετών.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις νέου τύπου με τα τέσσερα μαθήματα, τη δυνατότητα επιλογής ενός μονάχα Επιστημονικού Πεδίου καθώς και τον συνυπολογισμό των βαθμών της Α’ και της Β’ Λυκείου για την πρόσβαση στις σχολές Ανώτατης Εκπαίδευσης, που θα ξεκινούσαν για παρθενική φορά στις εξετάσεις του σχολικού έτους 2015-2016 δεν θα δοκιμαστούν.