Μαζί με τη μείωση του αριθμού των θεμάτων


Μαζί με τη μείωση του αριθμού των θεμάτων

 

Τέλος στη τροφοδότηση της Τράπεζας Θεμάτων αλλά και περιορισμό του αριθμού των θεμάτων ανά μάθημα για την Α΄και  Β΄ Λυκείου ανακοίνωσε ο Υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Την ημέρα τυπικής έναρξης του δευτέρου σχολικού εξαμήνου, η οποία είναι η 21η Ιανουαρίου, αναμένεται λοιπόν να διακοπεί η τροφοδότηση της τράπεζας θεμάτων με νέα θέματα

Επίσης ο αριθμός τους θα υποστεί αλλαγές, με βάση τις ιδιαιτερότητες κάθε μαθήματος, τη διδακτέα ύλη και τον αριθμό των ωρών διδασκαλίας. Αυτή η ενέργεια γίνεται καθώς ο αριθμός των θεμάτων σε ορισμένα μαθήματα θεωρείται ιδιαίτερα μεγάλος. Κάτι που οδηγεί σε μια στείρα απομνημόνευση δεδομένων (η γνωστή και ως «παπαγαλία») ενώ έχουν παρατηρηθεί επαναλήψεις και ασάφειες λόγω του όγκου της ύλης.

Το παραπάνω θα βοηθήσει και στην πιο ομαλή ολοκλήρωση της διδακτέας ύλης για τους καθηγητές αλλά και τους μαθητές. Ένα ακόμα μέλημα του Υπουργείου είναι τα θέματα να χαρακτηριστούν κατά κεφάλαιο ή διδακτική ενότητα, ώστε να είναι πιο εύκολη η αξιοποίησή τους μέσα στη τάξη.