Τι θα αποφασιστεί τελικά;


 

 

Τι θα αποφασιστεί τελικά;

 

Την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου θα ενημερωθούν τα μέλη των Επιτροπών Μορφωτικών Υποθέσεων και Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας για τις τροπολογίες που κατέθεσε ο Υπουργός Παιδείας στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων.

 

Ο υπουργός Παιδείας έχει καταθέσει σειρά τροπολογιών που αφορούν θέματα όπως αυτά των μειονοτικών σχολείων, την Εκκλησίας της Κρήτης και άλλα ειδικά θέματα.

 

Ανάμεσα στις τροπολογίες είναι και αυτή που αφορά τις αλλαγές στη Γ' Λυκείου με την προσθήκη της Πληροφορικής στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα και την αφαίρεση της Λογοτεχνίας από τρία επιστημονικά πεδία.

 

Η εν λόγω τροπολογία έχει προκαλέσει αντιδράσεις στους εκπαιδευτικούς. Θυμίζουμε ότι πέντε Επιστημονικές Ενώσεις με κοινή τους ανακοίνωση ζήτησαν την απόσυρσή της και παράλληλα να αναμένει ο υπουργός τις προτάσεις τις οποίες θα υποβάλουν, ώστε να βρεθούν λύσεις που θα έχουν τη σύμφωνη γνώμη της επιστημονικής κοινότητας και θα οδηγήσουν σε βελτίωση του εξεταστικού συστήματος προς όφελος των μαθητών και της Εκπαίδευσης.