Το Career Forum είναι μια πρώτη ευκαιρία για πρώτη "επαγγελματική" γνωριμία των τελειοφοίτων με την αγορά εργάσιας.


Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε για 22η χρονιά το Career Forum του ALBA στις 16-19 Σεπτεμβρίου, 2014 στις εγκαταστάσεις του στην Αθήνα (Ξενίας 6-8, Πλατεία Μαβίλη).  Έχοντας καθιερωθεί ως θεσμός στην αγορά εργασίας, η εκδήλωση έχει ως στόχο να φέρει σε επαφή τους τελειόφοιτους του ALBA με εκπροσώπους της ελληνικής αγοράς εργασίας, ώστε να διερευνήσουν από κοινού ευκαιρίες για νέες επαγγελματικές συνεργασίες.Το Career Forum είναι μια πρώτη ευκαιρία για πρώτη "επαγγελματική" γνωριμία των τελειοφοίτων με την αγορά εργάσιας.  


Στην φετινή εκδήλωση συμμετείχαν 90 φοιτητές από τα εξής ακαδημαϊκά προγράμματα: The ALBA MBA (μερικής και πλήρης παρακολουθήσης), MBA in Shipping, MSc in Shipping Management, MSc in International Shipping & Finance, MSc in Risk Management, MSc in Finance, MSc in International Business and Management,  MSc in Marketing, MSc in Strategic HRM και MSc in Business for Lawyers. Παράλληλα, έλαβαν μέρος 90 διακεκριμένες εταιρείες, οι οποίες εκπροσωπήθηκαν από 110 υψηλόβαθμα στελέχη της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού, εκ των οποίων πολλοί και απόφοιτοι του ALBA.
 
Στο πλαίσιο του 22ου Career Forum πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά ειδικό Career Day για όσους τελειοφοίτους αναζητούν ευκαιρίες απασχόλησης σε νέες και γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις (startups). Οι συμμετέχοντες συναντήθηκαν με ιδρυτές και εκπροσώπους 13 επιτυχυμένων νέων επιχειρήσεων που αναζητούν εκπαιδευμένους συνεργάτες για να στελεχώσουν την ομάδας τους.
Στον σύνδεσμο www.platform.gr/life/proswpa, οι τελειόφοιτοι μπορούν να διαβάσουν συνεντεύξεις με διάφορες αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις (startups) για να πάρουν ιδέες σχετικά με το επαγγελματικό τους μέλλον.

Το φετινό ALBA Career Forum πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία των ελαστικών Continental. Design partner ήταν η S and Team, Digital partner η 9ΑΜ Media Labs, Printing partner η Εκτυπωτική Αξιών – Μ. Μπαλκογιαννάκια & ΣΙΑ Ο.Ε., Media partners το περιοδικό HR Professional, η Global Sustain και το Kariera.gr ενώ On line communication partners το epixeiro.gr, το getbusy.gr και το startup.gr. Την εκδήλωση υποστήριξαν επίσης οι εταιρείες Nestle Hellas, Royal Canin, Xerox, και Delitopia.