Αιτήσεις μέχρι τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 10 Σεπτεμβρίου 2014.


Ξεκίνησε η διαδικασία καταχώρησης αιτήσεων υποψηφίων καταρτιζομένων για τα Δημόσια ΙΕΚ για το χειμερινό εξάμηνο 2014.  Παρακαλούμε διαβάστε με προσοχή τις οδηγίες χρήσης της εφαρμογής και καταχωρήστε την αίτησή σας  μέχρι τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 10 Σεπτεμβρίου 2014.

Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις των υποψηφίων θα γίνονται στο σύνδεσμο: www.iek.sch.gr/LogIn

Στο Youth Platform μπορείτε να διαβάσετε ενα μεγάλο αφιέρωμα που έχουμε ετοιμάσει για τα ΙΕΚ. Μπορείτε να διαβάσετε γενικά για τα ΙΕΚ, την φιλοσοφία τους, καθώς και τις ειδικότητες που έχουν ζήτηση τα τελευταία χρόνια.

Παραθέτουμε παρακάτω , ενδεικτικά, ορισμένες απαντήσεις:

"Τα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) είναι μέρος της τυπικής μεταλυκειακής εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Έχουν σκοπό την παροχή επαγγελματικής κατάρτισης προκειμένου να εφοδιάσουν τους καταρτιζόμενους με προσόντα  και δεξιότητες ώστε να ενταχθούν ταχύτερα στον επαγγελματικό στίβο".

 

"Η επιλογή μίας ειδικότητας είναι μία δύσκολη διαδικασία, καθώς οι κοινωνικοοικονομικές και επαγγελματικές απαιτήσεις αλλάζουν ταχύτατα".

"Είναι προτιμότερο για κάποιον νέο να εξειδικευτεί σε κάποιο επάγγελμα πρακτικής φύσεως, παρά να ακολουθήσει τη θεωρητική κατεύθυνση".

"Ο μέσος όρος ηλικίας των εκπαιδευόμενων είναι 18 έως 24 ετών. Δε λείπουν όμως και άνθρωποι που έρχονται να σπουδάσουν σε μεγαλύτερη ηλικία, επειδή για τους δικούς τους λόγους δεν μπορούσαν να το κάνουν νωρίτερα".