Ανακοινώθηκαν οι βάσεις των Ελλήνων υποψηφίων 


 

Ανακοινώθηκαν οι βάσεις των Ελλήνων υποψηφίων 

 

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των Ελλήνων υποψηφίων που κατέθεσαν το δεύτερο μηχανογραφικό για την εισαγωγή τους στα τμήματα του Πανεπιστημίου Κύπρου και του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου (ΤΕΠΑΚ). 

 

Οι βάσεις εισαγωγής αυξήθηκαν αρκετά  σε περιζήτητα τμήματα όπως είναι αυτά της Ιατρικής, Νομικής και Πολυτεχνικά τμήματα ενώ μειώθηκαν στα παιδαγωγικά και τα φιλολογικά τμήματα. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι η βάση στην Ιατρική διαμορφώθηκε στο 19 ενώ στη Νομική στο 18.73.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Κύπρο οι βάσεις καθορίζονται από τον μέσο όρο των 6 ή 7 πανελλαδικώς εξεταζομένων μαθημάτων. Δεν μετρούν οι συντελεστές βαρύτητας και γι’ αυτό οι βάσεις είναι στην κλίμακα του 20. 

 

Όσοι δεν κατάφεραν να εισαχθούν δεν πρέπει να απογοητεύονται καθώς θα έχουν και μια δεύτερη ευκαιρία με τη Β κατανομή των θέσεων σε περίπτωση που υπάρξουν κενές θέσεις. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Κύπρου οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν σχετικό έντυπο, το οποίο θα βρίσκεται στην ιστοσελίδα , με τηλεομοιότυπο (φαξ) στο 00357 2289 5377,από την Τετάρτη 27 Αυγούστου μέχρι και την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014. Τα αποτελέσματα της νέας κατανομής αναμένεται να ανακοινωθούν στις 8 Σεπτεμβρίου 2014.