Οι δύο νικήτριες ομάδες του Εθνικού Διαγωνισμού θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής...


Το Σάββατο 21 Ιουνίου 2014 θα διεξαχθεί στο Κολλέγιο Ανατόλια ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Κεντρικής Μακεδονίας, ενόψει του Εθνικού Διαγωνισμού που πραγματοποιείται από τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης WRO HELLAS (www.WROHellas.gr). Οι 2 νικήτριες ομάδες του Εθνικού Διαγωνισμού θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (World Robot Olympiad - www.wroboto.org) που διοργανώνεται φέτος στη Μόσχα.

 

Ο Περιφερειακός Διαγωνισμός υλοποιείται στη Θεσσαλονίκη μέσω του Κέντρου STEM του Κολλεγίου Ανατόλια και απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου με στόχο τη γνωριμία με την εκπαιδευτική ρομποτική και την ανάδειξη των πρωτοπόρων εκπαιδευτικών και μαθητών σε κάθε περιοχή. Ο Διαγωνισμός οργανώνεται στην Ελλάδα από το 2009, υποστηρίζεται από επιστημονικές οργανώσεις και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.

 

Πληροφορίες: Κέντρο Εκπαίδευσης STEM, Κολλέγιο Ανατόλια, τηλ. 2310 398 289 (Δευτέρα - Παρασκευή 11:00-14:00)

 

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ανατόλια είναι ένας μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός με μακρά παράδοση και προσφορά σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Ιδρύθηκε το 1886 στη Μερζιφούντα του Πόντου και το 1924 εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ταυτισμένο με την αριστεία, τις πρωτοποριακές εκπαιδευτικές δράσεις και το υψηλό διδακτικό επίπεδο το Κολλέγιο Ανατόλια έχει αναδειχθεί σε εκπαιδευτικό κέντρο με πανελλήνια και διεθνή αναγνώριση. Ο εκπαιδευτικός οργανισμός διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα υποτροφιών στην Ελλάδα όπως και ένα πολύπτυχο πρόγραμμα δράσεων κοινωνικής προσφοράς.