Η είσοδος στο ζώδιο της Παρθένου αφορά τη βελτίωση του εαυτού και της καθημερινότητας


Η είσοδος στο ζώδιο της Παρθένου αφορά τη βελτίωση του εαυτού και της καθημερινότητας

Καθώς πλησιάζει το φθινόπωρο, το φως του ήλιου αρχίζει σιγά σιγά να εξασθενεί, αλλά το καλοκαίρι δεν τελειώνει ακόμα… μέχρι να φτάσει στο τέλος του. Είναι η εποχή της συγκομιδής και η είσοδος στο ωροσκόπιο της Παρθένου για τη σεζόν 2020 έχει να κάνει με την καλλιέργεια της αφθονίας. Το πιο σημαντικό, είναι να αποκομίσεις ό,τι έχεις σπείρει τους τελευταίους μήνες.

Η ζωή είναι κυκλική και αν ρίξεις μια πιο προσεκτική ματιά στον συμβολισμό πίσω από τις εποχές, πιθανότατα θα συνειδητοποιήσεις πώς αντιστοιχεί ο κύκλος αυτός στη διαδικασία της ανθρώπινης ανάπτυξης. Οι εκλεκτικές διαθέσεις της Μητέρας Φύσης συμβολίζουν τον κύκλο της δημιουργίας: η άνοιξη είναι η γέννηση, το καλοκαίρι είναι η παιδική ηλικία, το φθινόπωρο είναι η ενηλικίωση και ο χειμώνας είναι το γήρας, που τελικά οδηγεί στον θάνατο. Παρόλο που η σεζόν της Παρθένου ξεκινά προς το τέλος του καλοκαιριού, εξακολουθεί να θέτει τον τόνο για το φθινόπωρο.

Στις 22 Αυγούστου, ακριβώς στις 11:45 π.μ. έως στις 22 Σεπτεμβρίου. Τώρα που έχεις καλλιεργήσει μια σχέση με τον αυθεντικό σου εαυτό και έχεις αγγίξει το εσωτερικό παιδί σου κατά τη διάρκεια της σεζόν του Λέοντα, μπορείς να περιμένεις περισσότερα από την εποχή της Παρθένου 2020. Ο ήλιος μπήκε στην Παρθένο στις 22 Αυγούστου και το συναισθηματικό νόημα της σεζόν της Παρθένου 2020 επισημαίνει όλα όσα περιστρέφονται γύρω από την ευημερία, τις καθημερινές τελετές, τις ευθύνες και τις πράξεις σου. Τι μπορείς να τροποποιήσεις, να επεξεργαστείς και να βελτιώσεις στην καθημερινή σου ζωή; Ποιος τομέας της ζωής σου θα μπορούσες να αλλάξεις προς το καλύτερο;

Πριν προχωρήσεις πλήρως στη σεζόν της Παρθένου, αναρωτήσου: Τι έμαθες για τον εαυτό σου σε όλη τη σεζόν του Λέοντα που προηγήθηκε; Ποιο νέο ταλέντο ανακάλυψες; Εκτός από την κορυφή του καλοκαιριού, αυτή η σταθερή περίοδος ισοδυναμεί με μια κοσμική εσοχή. Το καλοκαίρι του Λέοντα η εποχή των παιδιών, το γέλιο, η χαρά και η αυθεντική έκφραση. Αυτός είναι ακριβώς ο λόγος για τον οποίο όλοι πάνε έξω για πεζοπορία, κολύμπι και απολαμβάνουν τον ζεστό ήλιο - αλλά τι συμβαίνει όταν έρθει η ώρα να επιστρέψεις στο σχολείο; Εδώ μπαίνει η σεζόν της Παρθένου και, όπως πάντα, υπάρχει χρόνος και χώρος για τα πάντα.

Μόλις ο ήλιος εισέλθει στην Παρθένο που κυβερνάται από τον Ερμή, είναι σχεδόν σαν να ενεργοποιείται ένας συναγερμός, θυμίζοντας ότι το καλοκαίρι έχει σχεδόν τελειώσει και ο χειμώνας είναι κοντά. Ακριβώς όπως η κουραστική φασαρία όλων των πραγμάτων που αφορούν την επιστροφή στο σχολείο, η ουσία της Παρθένου αφορά όλες τις λεπτομέρειες, όπως συνέβαινε όταν οι αρχαίοι προετοιμάζονταν για τη χειμερινή περίοδο και τις μεγαλύτερες νύχτες που θα ερχόντουσαν. Είσαι έτοιμηνα επιστρέψεις στη δουλειά;

Δεν είναι περίεργο ότι η σεζόν της Παρθένου έρχεται μετά τη σεζόν του Λέοντα. Μόλις η καυτή ζέστη αρχίσει να λιγοστεύει, οι μαθητές αρχίζουν να ετοιμάζουν τα σχολικά τους είδη για το νέο έτος (ακόμα κι αν δεν επιστρέφουν απαραίτητα στην τάξη). Οι ενέργειες αρχίζουν να αλλάζουν σαν ρολόι και δεν διαφέρει με την έναρξη της σεζόν της Παρθένου. Και τα 12 αρχέτυπα του ζωδιακού κύκλου έχουν έναν μοναδικό μύθο και ένα σύμβολο, και η Παρθένος απεικονίζεται από το κορίτσι που κοιτάζει προς τον ορίζοντα με τη συγκομιδή της φύσης στο χέρι. Τα γήινα ζώδια (Ταύρος, Παρθένος και Αιγόκερως) είναι συνήθως γνωστά για τις προσωπικότητές τους -ό,τι-βλέπεις-είναι-ό,τι-παίρνεις, και η Παρθένος που κυβερνάται από τον Ερμή δεν αποτελεί εξαίρεση. Η Παρθένος αισθάνεται διαισθητικά τις αλλαγές των εποχών και αρχίζει να μαζεύει την τροφή και τους πόρους που χρειάζονται για να εξυπηρετήσει τους ανθρώπους γύρω της κατά τους κρύους χειμερινούς μήνες.

Εάν εσύ ή κάποιος από τους αγαπημένους σου έχετε πλανήτες στην Παρθένο, τότε πιθανότατα είσαι εξοικειωμένη με την επιθυμία αυτού του μεταβλητού γήινου ζωδίου να εξυπηρετεί αλλά και να είναι τέλεια σε όλα.

Παρά το γεγονός ότι είναι πασίγνωστη για την υπερβολικά κριτική προσωπικότητά της και το εξαιρετικά αναλυτικό της μυαλό, αυτό το γήινο ζώδιο είναι απίστευτα προικισμένο. Βεβαίως, υπάρχει κάτι μοναδικό και μαγικό και στα 12 αρχέτυπα του ζωδιακού κύκλου, αλλά αυτό ακριβώς είναι. Δεν μπορούν όλοι να αναλάβουν την ευθύνη που έχει ανατεθεί στην Παρθένο, τουλάχιστον από αστρολογική άποψη. Μόνο η Παρθένος μπορεί να κάνει τη δουλειά, η οποία είναι ένας άλλος λόγος για τον οποίο είναι τόσο σημαντικό να παραδοθείς στην ενέργεια που φέρνει κάθε ουράνια εποχή.

Τακτική, αποτελεσματική, παραγωγική και με φυσική ενσυναίσθηση κι έμφυτη κατανόηση, η γονιμότητα που προέρχεται από το γήινο αυτό ζώδιο της είναι πραγματικά μοναδική. Αν και δεν υπάρχει σύγκριση των δυνατοτήτων κάθε ζωδίου, δεν είναι μυστικό ότι η Παρθένος είναι ο εξελιγμένος Λέων. Για παράδειγμα, το πάθος της καρδιάς του Λέοντα επικεντρώνεται στον εορτασμό του θεϊκού φωτός και της αυθεντικότητας κάποιου, αλλά η Παρθένος θέτει σε κίνηση αυτό το μοναδικό δώρο. Με κάθε τρόπο, μένει πιστή στον πιο αυθεντικό εαυτό της, αρκεί να βεβαιωθεί ότι χρησιμοποιεί αυτά τα δώρα για καλό σκοπό.

Έχοντας αυτό κατά νου, αυτή η ουράνια εποχή φέρνει την ευκαιρία να αξιοποιήσεις τη λαμπρή ενέργεια του έξυπνου αγγελιοφόρου θεού Ερμή. Ο πλανητικός κυβερνήτης της Παρθένου, ο Ερμής κυβερνά όλα τα πράγματα που σχετίζονται με την επικοινωνία, το εμπόριο και τη γνωστική λειτουργία. Σύμφωνα με τη ρωμαϊκή μυθολογία, ο Ερμής ήταν ο διερμηνέας, μεταφραστής και μεταφορέας αγαθών και μηνυμάτων των θεών, και αυτή η γενική επινοητικότητα είναι μια ποιότητα που διαθέτει καλύτερα η Παρθένος. Παράλληλα, έχει την έμφυτη ικανότητα να αξιοποιήσει την ευφυΐα τόσο του αριστερού όσο και του δεξιού εγκεφάλου της, χάρη στον έξυπνο Ερμή.

Είσαι έτοιμη να μεταμορφώσεις τον καθημερινό τρόπο ζωής σου προς το καλύτερο; Πώς μπορείς να αξιοποιήσεις στο έπακρο το άμεσο περιβάλλον, τις επαφές, τις δεξιότητες και τους πόρους σου; Τα πάντα, από την τρέχουσα ρουτίνα υγείας σας μέχρι τη δέουσα επιμέλεια σου, θα εξεταστούν αυτή τη σεζόν και εξαρτάται από σένα να κάνεις ό, τι χρειάζεται για να οργανωθείς. Εάν υπάρχει ένα πράγμα που η σεζόν της Παρθένου είναι εδώ για να σε διδάξει είναι ότι πάντα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης. Όσο περισσότερο ετοιμάσεις τον εαυτό σου και το περιβάλλον σου, τόσο περισσότερο θα ευδοκιμήσεις στην καθημερινή σου ζωή.

Η Παρθένος έχει να κάνει με τις λεπτομέρειες και αυτή η μοναδική ακρίβεια και προικισμένη προοπτική είναι διαθέσιμη για όλους όταν ο ήλιος μετατοπιστεί στο μεταβλητό του έδαφος. Αυτή είναι μια ευκαιρία να μαζέψεις τον δικό σου τύπο αφθονίας, είτε πρόκειται για προσωπικούς είτε επαγγελματικούς λόγους. Στα μάτια της Παρθένου, υπάρχει πάντα περιθώριο βελτίωσης και έτσι μπορείς να διατηρήσεις και να καλλιεργήσεις όλα όσα για τα οποία έχεις εργαστεί τόσο σκληρά για να κερδίσεις. Ποιο μέρος της ρουτίνας σου χρειάζεται να αλλάξεις; Πώς μπορείς να θρέψεις το μυαλό, το σώμα και την ψυχή σου χωρίς να δουλεύεις υπερβολικά;

Θέματα που σχετίζονται με την υγεία σου και τη γενική ευημερία σου θα είναι επίσης στο μυαλό σου σε όλη αυτή την εποχή που κυβερνάται από τον Ερμή, γιατί στο τέλος, η εξωτερική σου πραγματικότητα είναι μια αντανάκλαση του εσωτερικού σου κόσμου. Είναι όλα συνδεδεμένα, οπότε μην χάσεις τη συνέπεια. Η εξάσκηση στο μυαλό σου καθημερινά θα σε βοηθήσει να αναπτυχθείς, τόσο προσωπικά όσο και επαγγελματικά. Ήρθε η ώρα να φροντίσεις τον εαυτό σου, το περιβάλλον σου και τα αγαπημένα σου πρόσωπα – σε αυτά περιλαμβάνονται και τα κατοικίδιά σου.

Πηγή