Οι συμβουλές που χρειάζεσαι ως ενημερωμένος και σκεπτόμενος άνδρας του σήμερα, για ραντεβού που θα σου μείνουν αξέχαστα και θα εξελιχθούν όπως εσύ επιθυμείς.


Το dating το 2022 φαντάζει μερικές φορές ως ένα τρομακτικό πεδίο και πολλές φορές αναρωτιέσαι αν είσαι up to date όσον αφορά στο πώς πρέπει να κινείσαι και να φέρεσαι μπροστά στο ενδεχόμενο ενός νέου, γιατί όχι και καυτού ραντεβού. Αν λοιπόν θέλεις να μάθεις κι εσύ πώς βγαίνουν ραντεβού οι σύγχρονοι άνδρες, συμβαδίζοντας με τους κανόνες και τα ήθη του σήμερα, συνέχισε να διαβάζεις τον πληρέστερο modern gentleman’s dating guide, με τις χρησιμότερες πληροφορίες για να απογειώσεις την ερωτική σου ζωή.

Βγες εκεί έξω

Η πρώτη συμβουλή που οφείλει να ακολουθήσει ένας άνδρας που θέλει να κάνει update στο πώς βγαίνει ραντεβού δεν είναι άλλη από το να βγει εκεί έξω και να δείξει πως είναι διαθέσιμος. Βγες στα πιο hot μέρη της πόλης, διασκέδασε, αλλά και ενημερώσου για το τι συμβαίνει σε αυτήν, επένδυσε σε εκδηλώσεις, δρώμενα και οποιοδήποτε άλλο προϊόν τέχνης όπως ο κινηματογράφος ή μια έκθεση, ώστε να αναβαθμίσεις το πολιτιστικό σου κεφάλαιο. Σύντομα θα κάνεις πολλές νέες και συναρπαστικές γνωριμίες. Με το να είσαι ένας σύγχρονος άνδρας που ξέρει τι συμβαίνει στον τόπο όπου ζει, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, σύντομα θα προκύψουν και πολλά νέα ραντεβού μέσα από αυτές τις γνωριμίες.

Μην υπεραναλύεις την τεχνική σου στο φλερτ

Το κλειδί για επιτυχημένα ραντεβού δεν είναι άλλο από το να είσαι ο εαυτός σου, να είσαι γεμάτος από αυτοπεποίθηση και να φέρεσαι με άνεση, μην προσπαθώντας να αποδείξεις κάτι. Σταμάτα λοιπόν να υπεραναλύεις την τεχνική σου στο φλερτ και αφέσου στη μαγεία της στιγμής.

Να είσαι ευγενικός

Το ότι δεν χρειάζεται να υπεραναλύεις την τεχνική σου στο φλερτ δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξεχνάς μερικούς απαραίτητους κανόνες συμπεριφοράς. Η ευγένεια, ο σεβασμός, η φροντιστικότητα και η συναίνεση πρέπει πάντα να καθορίζουν το πώς συμπεριφέρεσαι στο date σου (όπως και σε οποιονδήποτε άλλο άνθρωπο στην πραγματικότητα) και αυτό θα σε κάνει πραγματικά να ξεχωρίσεις, χαρίζοντάς του ένα αξέχαστο ραντεβού που μπορεί στη συνέχεια να εξελιχθεί σε κάτι πιο σοβαρό αν το επιθυμείτε και οι δύο.

Φρόντισε την εμφάνισή σου

Μην αφιερώσεις υπερβολικά πολύ χρόνο στην εμφάνισή σου, δείχνοντας ότι το υπερπροσπαθείς, αλλά μην παραλήψεις και να είσαι περιποιημένος ενόψει του ραντεβού σας. Ετοίμασε τα ρούχα που θα φορέσεις από την προηγούμενη ημέρα, για να μην φας πολλή ώρα μπροστά στον καθρέπτη, και άσε για την ίδια ημέρα την καθαριότητα και το grooming σου. Ένα κλασικό τζιν με ένα χαλαρό πουκάμισο του στυλ σου, ένα απαλό άρωμα και ΑΧΕ για να σε κρατά φρέσκο, περιποιημένα νύχια στα άκρα σου, το χαμόγελό σου και είσαι έτοιμος.

Κάνε καλή εντύπωση από την πρώτη στιγμή

Οι χειρονομίες των πρώτων λεπτών ενός ραντεβού μένουν πάντα στο μυαλό του ατόμου με το οποίο έχουμε βγει, για αυτό φρόντισε να κάνεις καλή εντύπωση από το «καλησπέρα». Αυτό δεν θα γίνει μόνο αν εμφανιστείς περιποιημένος, αλλά και από κινήσεις όπως το να κρατήσεις την πόρτα στην/στον/στο συνοδό σου, από ερωτήσεις όπως «πώς ήταν η μέρα σου» και άλλα πολλά που μαρτυρούν ευγένεια και νοιάξιμο.

Κάνε πολλές ερωτήσεις

Όσο είστε μαζί στο ραντεβού, κάνε προφανές το ενδιαφέρον σου για το άτομο που έχεις απέναντί σου, κάνοντας ερωτήσεις για τα ενδιαφέροντα, τις προτιμήσεις του, τη ζωή του γενικότερα και ό,τι άλλο κρίνεις εσύ ότι θα ήθελες να μάθεις. Εννοείται πάντα χωρίς να γίνεσαι αδιάκριτος ή να επιμένεις σε κάτι που είναι εκτός ορίων. Αυτό θα έχει άλλωστε τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που θα ήθελες.

Μην κοιτάς συνέχεια το κινητό σου

Ναι, είμαστε η γενιά των κοινωνικών μέσων και της διαρκούς σύνδεσης στο διαδίκτυο. Όχι όμως και στα ραντεβού μας, γι’ αυτό μείνε μακριά από το κινητό σου κατά τη διάρκειά του. Είναι ζήτημα στοιχειώδους ευγένειας.

Μην είσαι άγαρμπος

Η νέα γενιά λέει «ναι» στην απαλότητα και το τακτ, γι’ αυτό φρόντισε να μην είσαι άγαρμπος στο ραντεβού σου. Τι σημαίνει αυτό; Ότι αγγίγματα ή φιλιά όταν το date σου δεν συναινεί δίνοντάς σου το πράσινο φως για αυτά είναι εντελώς απαγορευτικά και ότι πάντα οφείλεις να σέβεσαι τα όρια του άλλου. Το «όχι» σημαίνει «όχι» και αν δεν είσαι σε θέση να το καταλάβεις, σημαίνει ότι παραβιάζεις τα όρια και τις αντοχές του ανθρώπου που έχεις απέναντί σου.

Μην ξεχάσεις να στείλεις μετά το ραντεβού

Το αν ένα ραντεβού είναι επιτυχημένο δεν κρίνεται μόνο κατά τη διάρκειά του αλλά και μετά το τέλος του. Μην ξεχάσεις λοιπόν να στείλεις ένα μήνυμα 1-2 μέρες μετά, για να δεις πώς είναι το date σου και να ρωτήσεις πώς πέρασε, επιβεβαιώνοντας κι εσύ από την πλευρά σου ότι οι ώρες που περάσατε μαζί ήταν μοναδικές. Θα δεις ότι κατά πάσα πιθανότητα θα το επαναλάβετε σύντομα. 

Στην εποχή της ισότητας, του #metoo, των non-binary ατόμων, του Tinder και όλων των κοινωνικών αλλαγών που μετατρέπουν τον κόσμο μας σε ένα καλύτερο κι ασφαλέστερο μέρος για όλους, το ΑΧΕ συνεχίζει να είναι ο καλύτερός σου σύμμαχος στο flirting και το dating. Παρακολούθησε κι εσύ τα Fresh Tips by AXE στο Platform και στο κανάλι του ΑΧΕ στο YouTube, για να λύσεις απορίες που πάντα είχες και να εκπαιδευτείς σε θέματα που αφορούν στις σχέσεις και στον έρωτα το 2022. Και μην ξεχνάς, το ΑΧΕ σε βοηθά να βρεις την ακαταμάχητη πλευρά σου, μέσα από τα προϊόντα του που υπόσχονται επική φρεσκάδα για όλη την ημέρα, όπου κι αν βρίσκεσαι.